Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤο Νέο Μουσείο Ακρόπολης να παραμείνει εθνική υπόθεση
Δήλωση της Μ. Δαμαδάκη, πολιτικής εκπροσώπου ΠΑΣΟΚ για θέματα Πολιτισμού

Το Νέο Μουσείο Ακρόπολης να παραμείνει εθνική υπόθεση

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Πολιτισμού, κα Μαρία Δαμανάκη, σχετικά με το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: “Το Μουσείο της Ακρόπολης ξεκινά από αύριο (σ.σ. […]

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Πολιτισμού, κα Μαρία Δαμανάκη, σχετικά με το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, έκανε τις ακόλουθες<…> δηλώσεις: “Το Μουσείο της Ακρόπολης ξεκινά από αύριο (σ.σ. Σάββατο) το οδοιπορικό του στον κόσμο της τέχνης και του πολιτισμού. Το ΠΑΣΟΚ χαίρεται που επιτέλους το όραμα της αξέχαστης Μελίνας Μερκούρη γίνεται πραγματικότητα και θέλει να δώσει συγχαρητήρια σε όλους, ανώνυμους και επώνυμους που δούλεψαν δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους όλα αυτά τα χρόνια.

Το ΠΑΣΟΚ αντιμετώπισε διαχρονικά το Μουσείο της Ακρόπολης σαν ένα έργο τεράστιας εθνικής σημασίας. Είδε εξαρχής την ευκαιρία που είχαμε να αναβαθμίσουμε το αίτημα της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα στη γη τους, ώστε να αποκατασταθεί επιτέλους το μνημείο που σήμερα είναι κατακερματισμένο.

Αυτή την πολιτική του Μουσείου ως εθνικού στόχου, υπηρετήσαμε όλα τα χρόνια και υπηρετήσαμε χωρίς μικροκομματικά βαρίδια και επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας.

Θέλουμε λίγο πριν τα εγκαίνια του Μουσείου να επισημάνουμε στην κυβέρνηση την ανάγκη να ακολουθήσει και αυτή, αυτή την πολιτική. Είναι ανάγκη το Μουσείο να παραμείνει εθνική υπόθεση, μακριά από μικροκομματισμούς, μακριά από την προσπάθεια την οποία βλέπουμε, να εμφανιστεί ως ένα κομματικό λάφυρο της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για να ανήκει σε ένα μόνο κόμμα. Είναι υπόθεση που ανήκει σε όλους τους Έλληνες και της Ελληνίδες και αυτή η μικροκομματική πολιτική που αγνοεί το παρελθόν, διχάζει τους Έλληνες και απομειώνει και την ίδια την αξία και τη σημασία του έργου”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024