Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΤο Πανηγύρι στην Επίδαυρο καλά κρατεί

Το Πανηγύρι στην Επίδαυρο καλά κρατεί

Με μεγάλη συμμετοχή κοινού και πολλές πρωτότυπες και καινοτόμες εκδηλώσεις, κύλησε το δεύτερο -από τα πέντε συνολικά- τριήμερο, στο Πανηγύρι Αγροτουρισμού που διεξάγεται κάθε χρόνο, στο λιμανάκιτης Αρχαίας Επιδαύρου. Οι […]

Με μεγάλη συμμετοχή κοινού και πολλές πρωτότυπες και καινοτόμες εκδηλώσεις, κύλησε το δεύτερο -από τα πέντε συνολικά- τριήμερο, στο Πανηγύρι Αγροτουρισμού που διεξάγεται κάθε χρόνο, στο λιμανάκι<...>της Αρχαίας Επιδαύρου.

Οι επισκέπτες που συνδύασαν την παρακολούθηση των παραστάσεων στο μικρό ή το μεγάλο αρχαίο θέατρο, με τη γνωριμία και αγορά επιλεγμένων αγροτουριστικών προϊόντων από όλη την Ελλάδα, είχαν παράλληλα την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στον τοίχο αναρρίχησης και την πίστα mountain bike, που έχουν στηθεί στο χώρο του πανηγυριού.

Οι μικροί σε ηλικία επισκέπτες και οι οικογένειες τους παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποίησε το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο με τη μουσειοσκευή “Από τη θεά Δήμητρα στα δημητριακά”.

Το Σάββατο στήθηκε τρικούβερτο γλέντι στη γιορτή ψαριού, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αλιέων Επιδαύρου, ο οποίος πρόσφερε άφθονα πρώτης ποιότητας ψάρια, που ψήθηκαν επιτόπου και καταναλώθηκαν συνοδεία τσίπουρου και κατάλληλης μουσικής που ανέβασε το κέφι.

Την Κυριακή εκτός από τα προγράμματα του Παιδικού Μουσείου και την δοκιμή των υπαίθριων αθλημάτων οι επισκέπτες του Πανηγυριού είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την παράσταση ΑΛΚΗΣΤΙΣ του Ευριπίδη, από τον Ορφικό Θίασο σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Ρίτσου, ενώ η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από τα συγκροτήματα των πολιτιστικών συλλόγων Αρχαίας Επιδαύρου και Κηφισιάς.

Για το επόμενο τριήμερο 11 – 13 Ιουλίου όσοι περάσουν από το λιμανάκι της Αρχαίας Επιδαύρου θα μπορέσουν εκτός από το να αγοράσουν τα επιλεγμένα και αγνά προϊόντα που πωλούνται στο χώρο της έκθεσης, να συμμετάσχουν και στα παρακάτω δρώμενα:

Σάββατο 12 Ιουλίου:

21:30 Γιορτή Ελιάς. Γευστικές δοκιμές προϊόντων ελιάς και ελαιόλαδου, αλλά και γνωριμία με απροσδόκητες γεύσεις με βάση την ελιά.

21:00 `Αφιξη στο λιμανάκι της Αρχαίας Επιδαύρου του Σλοβένου κολυμβητή μεγάλων αποστάσεων MARTIN STREL. Ο Martin Strel έχει σπάσει πολλές φορές το ρεκόρ Γκίνες στην κολύμβηση μεγάλων αποστάσεων, προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε οικολογικά ζητήματα.

Κυριακή 13 Ιουλίου:

21:00 Μουσική Πανδαισία από τις Harmony – Φωνητικό ντουέτο με συνοδεία πιάνου

19:00 – 21:00 Αφήγηση και Δραματοποίηση, από την Αγνή Στρουμπούλη, παραδοσιακών παραμυθιών από αγροτικές περιοχές, με βασικό θεματικό άξονα την ελιά και το κρασί.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024