Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΤο σήμα 'Bike Friendly' αποκτά την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας
Ποδηλατικός τουρισμός

Το σήμα 'Bike Friendly' αποκτά την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Στις 12 Μαρτίου 2020, με απόφαση του Υπουργού Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη, οι δράσεις της ΝatTour για τον ποδηλατικό τουρισμό με την ένδειξη-σήμα 'Bike Friendly' τέθηκαν και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Το σήμα “Bike Friendly” βρίσκεται πλέον υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Το σήμα αποτελεί μία πρωτοβουλία της αστικής, μη κερδοσκοπικής εταιρείας ΝatTour, η οποία από τη σύστασή της το 2016 έως και σήμερα, έχει ως σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη εναλλακτικών-θεματικών μορφών τουρισμού, δίνοντας προτεραιότητα στην χρήση του ποδηλάτου ως ένα φιλικό προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσο και στον ποδηλατικό τουρισμό.

Σε αυτό το πλαίσιο έχει συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός δικτύου ξενοδοχείων (120 ξενοδοχεία αυτήν τη στιγμή) και δήμων-προορισμών φιλικών προς τη δραστηριότητα της ποδηλασίας για τους επισκέπτες και τους κατοίκους, και ενός δικτύου συνεργατών (ποδηλατικών εταιρειών, τουριστικών γραφείων κ.λπ.) που μεριμνούν για την πληρέστερη εξυπηρέτηση των φίλων του ποδηλάτου.

Παράλληλα, έχει συμβάλλει στην προβολή και προώθηση των μελών του Bike Friendly δικτύου (δήμων-προορισμών, ξενοδοχείων και συνεργατών) και στην προσέλκυση τουριστών, οι οποίοι θα ήθελαν, είτε να περιηγηθούν σε περιοχές της Ελλάδας χρησιμοποιώντας ως μέσο μετακίνησης το ποδήλατο, είτε απλά, στη διάρκεια των διακοπών τους, να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατο για κοντινές εκδρομές από το ξενοδοχείο που διαμένουν. Η ανάπτυξη του Σήματος “Bike Friendly” γίνεται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (Ε.Ε.Π.Φ.).

Στο επίκεντρο το ποδήλατο ως μεταφορικό μέσο και οι “ήπιες δραστηριότητες” τουριστών και πολιτών
Η χρήση του ποδήλατου στην εποχή της πανδημίας έχει παρουσιάσει αλματώδη αύξηση, γεγονός που αναδεικνύει την ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης των ποδηλατικών υποδομών και παροχής οργανωμένων ποδηλατικών υπηρεσιών εξυπηρέτησης των φίλων του ποδηλάτου. Από τον αθλητή ποδηλάτη, που λαμβάνει μέρος σε ποδηλατικούς γύρους και αγώνες μέχρι την οικογένεια που θέλει να εξερευνήσει τον τόπο που επισκέπτεται και τα αξιοθέατά του, καθώς και τον περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχείο όπου διαμένει.

Ταυτόχρονα, η ποδηλασία αποτελεί μια ανερχόμενη τα τελευταία χρόνια δραστηριότητα, που είναι σε θέση να διαμορφώσει μια νέα στρατηγική τόσο στον τουρισμό όσο και στην κινητικότητα των πολιτών. Στο επίκεντρο αυτής της στρατηγικής είναι το ποδήλατο ως μεταφορικό μέσο και οι “ήπιες δραστηριότητες” των τουριστών και των πολιτών.

Με το σήμα “Bike Friendly”, η ΝatTour και η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης πιστοποιούν ότι ένα ξενοδοχείο, ένας Δήμος-προορισμός, μια ποδηλατική εταιρεία ή ένα τουριστικό γραφείο, πληροί μια σειρά κριτηρίων εξυπηρέτησης των φίλων του ποδηλάτου, δημιουργούν “ποδηλατική ταυτότητα” στον προορισμό, και διευκολύνουν τον τουρίστα να χρησιμοποιήσει το ποδήλατο στη διάρκεια των διακοπών του.

“Τουρισμός και περιβάλλον είναι άρρηκτα συνδεδεμένες δραστηριότητες, οι οποίες αναπτύσσονται παράλληλα. Συνεπώς, για εμάς αποτελεί πάρα πολύ σημαντικό γεγονός η Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος για το περιβαλλοντικό σήμα ‘Bike Friendly’, καθώς παροτρύνει τους τουρίστες -αλλά και τους κατοίκους- να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατο ως ήπια μορφή μετακίνησης και παράλληλα να έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν το περιβάλλον μετακινούμενοι. Περιβάλλον και τουρισμός πάνε μαζί και χαιρετίζουμε λοιπόν την απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος να θέσει υπό την Αιγίδα του τις δράσεις της ΝatTour”, δήλωσε η κα Βίκυ Καραντζαβέλου, Marketing & Communication Manager της ΝatTour.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Μαρτίου 2020, με απόφαση του υπουργού Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη, τέθηκαν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού οι δράσεις της ΝatTour για τον ποδηλατικό τουρισμό με την ένδειξη-σήμα “Bike Friendly”. Η Αιγίδα αποτέλεσε άλλη μια διάκριση και αναγνώριση των ενεργειών της ΝatTour για την ανάπτυξη και προώθηση ενός δικτύου ξενοδοχείων, συνεργατών και προορισμών, φιλικών στους ποδηλάτες.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

01/12/2022
30/11/2022
29/11/2022
28/11/2022
25/11/2022
24/11/2022