Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤο Υπουργείο Τουρισμού επιδιώκει επίσπευση/απλούστευση των διαδικασιών χορήγησης βίζα Σέγκεν
Τουριστική πολιτική

Το Υπουργείο Τουρισμού επιδιώκει επίσπευση/απλούστευση των διαδικασιών χορήγησης βίζα Σέγκεν

Κατά το 2013, η αύξηση έκδοσης θεωρήσεων από τις αναδυόμενες αγορές ανήλθε στο 50%. Από το 2012 έως το 2013 σημειώθηκε αύξηση θεωρήσεων κατά 51,40% στη Ρωσία, κατά 56,60% στην Ουκρανία και κατά 40,75% στην Τουρκία.

Η επίσπευση και η απλούστευση των διαδικασιών χορήγησης θεωρήσεων (Σέγκεν), βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της υπουργού Τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη με τους γενικούς γραμματείς του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Αναστάσιο Μητσιάλη και Παναγιώτη Μίχαλο.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δυο υπουργείων και έγινε ο σχεδιασμός για τη νέα τουριστική χρονιά, αναφορικά με το θέμα της έκδοσης visa. Ειδικότερα συζητήθηκε το ζήτημα της ετοιμότητας και της υποστήριξης των προξενικών μας Αρχών για το συγκεκριμένο θέμα.

Σημειώνεται ότι κατά το 2013, η αύξηση έκδοσης θεωρήσεων από τις αναδυόμενες αγορές ανήλθε στο 50%.. Από το 2012 έως το 2013 σημειώθηκε αύξηση θεωρήσεων κατά 51,40% στη Ρωσία, κατά 56,60% στην Ουκρανία και κατά 40,75% στην Τουρκία.

Επίσης εξετάστηκε η δυνατότητα περαιτέρω διεύρυνσης της εφαρμογής του Πιλοτικού Προγράμματος σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Το εν λόγω Πιλοτικό Πρόγραμμα αποσκοπεί στη διευκόλυνση θεωρήσεων εισόδου Σέγκεν σε Τούρκους υπηκόους, αλλά και σε άτομα άλλων εθνικοτήτων, τα οποία βρίσκονται προσωρινά μεν, αλλά νόμιμα στα παράλια της Τουρκίας. Επισημαίνεται ότι από την έναρξη εφαρμογής του Πιλοτικού Προγράμματος έχει τριπλασιαστεί ο αριθμός θεωρήσεων εισόδου προς τα νησιά στα οποία εφαρμόζεται.

Στη κοινή σύσκεψη  συζητήθηκαν ακόμη προτάσεις, πρωτοβουλίες και ενέργειες, που πρέπει να αναληφθούν κατά τη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας, για την περαιτέρω απλούστευση του κώδικα θεωρήσεων, οι οποίες θα εξετασθούν μετά τη δημοσιοποίηση της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον ερχόμενο Μάρτιο.
 
Τέλος, επιβεβαιώθηκε η πραγματοποίηση της ήδη προγραμματισμένης για τις 6 Φεβρουαρίου συνάντησης μεταξύ Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ και του ΣΕΤΕ με την συμμετοχή των Γενικών Προξένων. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε πέρυσι με επιτυχία για πρώτη φορά, ύστερα από πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Δ.Ο.Σ., και θεωρείται ότι συντέλεσε στον καλύτερο συντονισμό και την προετοιμασία των Αρχών μας για την επομένη τουριστική περίοδο.

Να σημειώσουμε ότι της ανακοίνωσης του Υπουργείου είχε προηγηθεί επιστολή του ΣΕΤΕ προς την υπουργό Τουρισμού και τους γενικούς γραμματείς του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Αναστάσιο Μητσιάλη και Παναγιώτη Μίχαλο με το αίτημα να τητείται αυστηρά κανόνας χορήγησης βίζας το αργότερο εντός 48 ωρών και να επαναληφθεί και η σχετική ημερίδα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024