Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΤουρισμός και επισιτισμός έχουν γίνει πεδία ισχυρών ανταγωνισμών μεταξύ κεφαλαιοκρατών
Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής

Τουρισμός και επισιτισμός έχουν γίνει πεδία ισχυρών ανταγωνισμών μεταξύ κεφαλαιοκρατών

“Η φετινή Πρωτομαγιά πρέπει να αποτελέσει αφετηρία για όλες τις σημαντικές μάχες που θα δοθούν το επόμενο διάστημα, με πρώτη την 24ωρη απεργία στις 11 Μάη. Aμεση και αποφασιστική πρέπει […]

“Η φετινή Πρωτομαγιά πρέπει να αποτελέσει αφετηρία για όλες τις σημαντικές μάχες που θα δοθούν το επόμενο διάστημα, με πρώτη την 24ωρη απεργία στις 11 Μάη. Aμεση<...> και αποφασιστική πρέπει να είναι η απάντησή μας σε κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία, που καταργούν τις συλλογικές μας συμβάσεις, οι οποίες αποτελούν τους ελάχιστους όρους και κανόνες πώλησης της εργατικής μας δύναμης. Δεν έχουν να κάνουν μόνο με τους μισθούς και τα μεροκάματα”, αναφέρει το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής, με αφορμή τη φετινή Πρωτομαγιά.

“Καθορίζουν το σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, την εβδομαδιαία ανάπαυση, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, άδειες, προστασία μητρότητας. Όλα αυτά αποτελούν στόχο του μεγάλου κεφαλαίου που επιθυμεί εδώ και δεκαετίες την κατάργησή τους, που θα σημάνει όχι μόνο απουσία κατώτατων ορίων μισθών και ημερομισθίων, αλλά δουλειά από το πρωί ως το βράδυ, για όσο, όποτε και όπως βολεύει τον εργοδότη. ΓιΆαυτό αποτελεί εμπόδιο για κυβέρνηση και εργοδοσία κάθε συλλογική διαπραγμάτευση που προϋποθέτει και συλλογικό αγώνα για διεκδικήσεις της τάξης μας.

(…) Τουρισμός και επισιτισμός έχουν γίνει πεδία ισχυρών ανταγωνισμών μεταξύ κεφαλαιοκρατών, με αποτέλεσμα όχι μόνο να στερείται η κάθε εργατική οικογένεια το δικαίωμα στις διακοπές και την αναψυχή, αλλά να κλείνουν ξενοδοχειακές μονάδες και εστιατόρια για να μεγεθυνθούν οι πολυεθνικές του χώρου, στέλνοντας στην ανεργία χιλιάδες συναδέλφους μας.

(…) Το Συνδικάτο μαζί με τα επιχειρησιακά σωματεία της Αττικής, τις σωματειακές επιτροπές, μπαίνουμε μπροστά σε αυτόν τον αγώνα. Δημιουργούμε μέτωπα αντίστασης σε κάθε ξενοδοχείο, σε κάθε εστιατόριο, καφετέρια, σε κάθε catering, με σκοπό να μην καταργηθούν οι Συλλογικές μας Συμβάσεις. Μαζί με τις ταξικές δυνάμεις των άλλων κλάδων, το ΠΑΜΕ, θα σταθούμε εμπόδιο στα νέα εγκλήματα που ετοιμάζουν σε βάρος των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, στη μείωση των συντάξεων, στην κατάργηση της δωρεάν Υγείας και Παιδείας, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024