Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤουρισμός και Παραολυμπιακοί αγώνες 2004

Τουρισμός και Παραολυμπιακοί αγώνες 2004

Ο τουρισμός για άτομα με ειδικές ανάγκες στο επίπεδο της καταγραφής, της προβολής αλλά και του ελέγχου των σχετικών υποδομών απασχολεί τον ΕΟΤ στο πλαίσιο προετοιμασίας της χώρας για την […]

Ο τουρισμός για άτομα με ειδικές ανάγκες στο επίπεδο της καταγραφής, της προβολής αλλά και του ελέγχου των σχετικών υποδομών απασχολεί τον ΕΟΤ<…> στο πλαίσιο προετοιμασίας της χώρας για την φιλοξενία των παραολυμπιακών αγώνων το 2004.

Ο ΕΟΤ ήταν από τους πρώτους οργανισμούς, το 1987, που δημιούργησε ομάδα εργασίας μελέτης των κτιριοδομικών προδιαγραφών των ξενοδοχείων σε συνεργασίας με το ΥΠΕΧΩΔΕ και με το ΦΕΚ 557/Β/87 έθεσε τις τεχνικές προδιαγραφές του Οργανισμού για την αυτόνομη διακίνηση των ατόμων μειωμένης κινητικότητας σε τουριστικές εγκαταστάσεις.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΟΤ Γιάννης Πατέλλης, χθες, σε ομιλία του με θέμα τον Τουρισμό και τους Παραολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004, σε συνέδριο του Economist, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού προχωρά, για πρώτη φορά, στην έκδοση στην ελληνική γλώσσα ενός εξειδικευμένου βιβλίου-οδηγού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αναφέρεται στον τουρισμό ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Επίσης, είπε, πως πρόσφατα ο ΕΟΤ με εντολή του διενήργησε ελέγχους σε τουριστικές εγκαταστάσεις της περιοχής της Αττικής, ξενοδοχεία, αρχαιολογικούς χώρους και οργανωμένες παραλίες προκειμένου να διαπιστωθούν και καταγραφούν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ο κ. Γ. Πατέλλης επισήμανε επίσης, πως ο ΕΟΤ συνεργάζεται με τις συναρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων εκείνων, που πρέπει να βοηθήσουν στην καλύτερη προσπέλαση και πρόσβαση των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα, όπως είναι τα πεζοδρόμια, οι δρόμοι, τα μαζικά μέσα μεταφοράς, οι χώροι θεαμάτων κι εκδηλώσεων, τα μουσεία, οι αρχαιολογικοί χώροι, οι δημόσιες υπηρεσίες, οι Τράπεζες, τα Ταχυδρομεία κλπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του 2004 ήταν το θέμα ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Ντίσεντολφ με τη συμμετοχή του γραφείου ΕΟΤ Φρανκφούρτης. Στην εκδήλωση η οποία τελέστηκε υπό την αιγίδα του Καγκελάριου Γκέρχαρτ Σρέντερ παραβρέθηκαν 1100 άτομα μεταξύ των οποίων η Ελληνίδα Επίτροπος Α. Διαμαντοπούλου και ο Ολυμπιονίκης Γ. Ρουμπάνης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024