Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΤουριστικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης η 22η Philoxenia

Τουριστικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης η 22η Philoxenia

Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia που διοργανώνει η Helexpo, υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και την στήριξη του ΕΟΤ, στη φετινή 22η διοργάνωσή της κάνει ένα ακόμη πιο μεγάλο, πιο εμπορικό, πιο διεθνές και πιο ποιοτικό άλμα, προς τις διεθνείς αγορές, με νέες ένθετες διοργανώσεις, με ένα ευρύ πρόγραμμα πρόσκλησης ξένων αγοραστών μεγάλων αγορών…

Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia που διοργανώνει η Helexpo, υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης<...>και την στήριξη του ΕΟΤ, στη φετινή 22η διοργάνωσή της κάνει ένα ακόμη πιο μεγάλο, πιο εμπορικό, πιο διεθνές και πιο ποιοτικό άλμα, προς τις διεθνείς αγορές, με νέες ένθετες διοργανώσεις, με ένα ευρύ πρόγραμμα πρόσκλησης ξένων αγοραστών μεγάλων αγορών, με καινοτομίες, καθώς και με συνεδριακές και άλλες παρεμβάσεις.

Το ανανεωμένο και ενισχυμένο προφίλ της Philoxenia, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 19 Νοεμβρίου, παρουσιάσθηκε χτες, Τρίτη 13 Ιουνίου 2006, στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, παρουσία της Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κυρίας Φάνης Πάλλη – Πετραλιά, σε εκπροσώπους Οργανισμών Τουρισμού άλλων κρατών, σε πρέσβεις και εμπορικούς ή τουριστικούς ακολούθους και σε εκπροσώπους μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων της Ελλάδας, παρουσία εκπροσώπων του ΕΟΤ, της ΗΑΤTΑ, του ΣΕΤΕ, της ΠΟΞ, του ΞΕΕ και των Ολυμπιακών Αερογραμμών. Αξίζει να σημειώσουμε παρόντες ήταν οι πρέσβεις της Συρίας, Σλοβενίας, και Ταυλάνδης, ενώ αντιπρόσωποι υπήρχαν από την Κύπρο, την Τυνησία, την Ιορδανία, τη Μάλτα, την Ιταλία, την Ουγγαρία, τη Σερβία, τη Ρουμανία, την Αίγυπτο, την Τουρκία, την Πορτογαλία, τη Βουλγαρία, τη Ρωσία, το Περού, τον Καναδά, τη Γαλλία τη Βενεζουέλα, τη Χιλή, την Ιαπωνία, το Μεξικό, και αλλού.

Η υπουργός Τουριστικής ανάπτυξης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά, στην ανοδική, τα τελευταία δύο χρόνια πορεία της Philoxenia, τονίζοντας ότι τόσο το Υπουργείο όσο και ο ΕΟΤ αναγνωρίζουν την προσπάθεια της Helexpo για μια νέα, δημιουργική, εποχή, `απογείωσης` προς νέες κατευθύνσεις και θα συνδράμουν εντονότερα τις νέες πρωτοβουλίες που ανέλαβε και υλοποιεί η διοίκηση της εταιρίας, ανακοινώνοντας παράλληλα την πραγματοποίηση της Συνόδου των Υπουργών Τουρισμού των χωρών της Νοτιανατολικής Ευρώπης, στο πλαίσιο της έκθεσης.

Ο αντιπρόεδρος της Helexpo, κ. Κώστας Μπελιμπασάκης, αναφερόμενος στα βασικά χαρακτηριστικά της Philoxenia, την χαρακτήρισε μεγάλη τουριστική έκθεση, μεγάλη τουριστική αγορά, νέων συνεργασιών, νέων σχεδίων, νέων προϊόντων, νέων επενδύσεων και νέων πολιτικών. “Η Philoxenia”, τόνισε, “αποτελεί έναν από τους κύριους άξονες στήριξης, ανάπτυξης και προώθησης της εθνικής τουριστικής πολιτικής, μια επώνυμη έκθεση, η οποία συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση των εμπλεκόμενων με τον τουρισμό φορέων και επιχειρήσεων και δίνει απαντήσεις για τις σύγχρονες μορφές οργάνωσης και αναβάθμισης του τουρισμού”.

Την παρουσίαση της 22ης Philoxenia, έκανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Helexpo, κ. Θέμης Καρτσιώτης, τονίζοντας ότι “η φετινή διοργάνωση ενισχυμένη με την ένθετη Philoxenia Spa και Philoxenia Spa Congress, αλλά και με την αναβίωση της Έκθεσης Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού Hotelia, αποτελεί τρεις εκθέσεις σε μία, γεγονός που της προσδίδει αυξημένη δυναμική”. Επίσης, “η αυξημένη δυναμική της διοργάνωσης”, τόνισε ο κ. Καρτσιώτης, “ενισχύεται από την υλοποίηση ενός δυναμικού προγράμματος πρόσκλησης 100 επιλεγμένων και δυναμικών αγοραστών, από 30 χώρες καθώς και από τις μεγάλες αγορές της Σκανδιναβίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γερμανίας, των Η.Π.Α. και της Κίνας”.

Καινοτομία της 22ης Philoxenia αποτελεί η καθιέρωση απονομής Tourism Awards στις καλύτερες τουριστικές επιχειρήσεις και προορισμούς, καθώς, και η καθιέρωση χορηγικών προγραμμάτων για `τον προορισμό της χρονιάς`, `το ξενοδοχείο της χρονιάς`, `το τουριστικό γραφείο της χρονιάς`, το `rent a car της χρονιάς`, και για `το Spa της χρονιάς` και άλλες.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, υπογράμμισε ο κ. Καρτσιώτης, θα διοργανωθεί το Destination Marketing Workshop, ένα σεμινάριο αξιώσεων, για την προβολή τουριστικών περιοχών, οι αξιόλογοι εισηγητές του οποίου, θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον επαγγελματιών του τουρισμού, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Παράλληλα, ιδιαίτερης σημασίας και κύρους, αναμένεται να είναι το Διεθνές Συνέδριο για την Πολιτιστική Κληρονομιά και τον Τουρισμό, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Philoxenia.

Σημειώνεται ότι για τους επισκέπτες της Philoxenia οι Ολυμπιακές Αερογραμμές παρέχουν έκπτωση 75% για τις πτήσεις εξωτερικού και 50% για τις πτήσεις εσωτερικού σε όσους επισκέπτες δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα προκαθορισμένων επιχειρηματικών συναντήσεων Expopartenariat.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024