Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΤουριστικοί φορείς: Να καταργηθεί άμεσα το Σπατόσημο

Τουριστικοί φορείς: Να καταργηθεί άμεσα το Σπατόσημο

Την άμεση κατάργηση του Σπατόσημου ζητούν με χθεσινή επιστολή τους προς τους αρμόδιους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας, Ανάπτυξης και Μεταφορών οι σημαντικότεροι φορείς του τουρισμού και της οικονομίας. Ειδικότερα, η τουριστική […]

Την άμεση κατάργηση του Σπατόσημου ζητούν με χθεσινή επιστολή τους προς τους αρμόδιους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας, Ανάπτυξης και Μεταφορών<...> οι σημαντικότεροι φορείς του τουρισμού και της οικονομίας.

Ειδικότερα, η τουριστική κοινότητα αρκετά προβληματισμένη για τα ακριβά τέλη του νέου αεροδρομίου στην επιστολή της καλεί την κυβέρνηση να καταργήσει το ΤΕΕΑ (Σπατόσημο), που τόσο έχει ταλαιπωρήσει τις αερομεταφορές τα τελευταία 10 χρόνια, καθώς η μείωση των εξόδων χρήσης του αεροδρομίου των Σπάτων θα αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για στήριξη του κλάδου και της οικονομίας της χώρας γενικότερα.

Συγκεκριμένα, οι εν λόγω φορείς επισημαίνουν ότι: "Ο τουρισμός στη χώρα μας είναι ένας ισχυρός κλάδος της οικονομίας με ποσοστό συμμετοχής στο ΑΕΠ περισσότερο από 10% και με διαρκείς ανοδικές τάσεις με συναλλαγματικά έσοδα περισσότερα από τη συνολική αξία των εξαγωγών ΟΛΩΝ των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών, με αυξανόμενη προσφορά εργασίας και ανάπτυξη δραστηριοτήτων σε κάθε περιοχή της χώρας.

Η γεωγραφική μορφή της χώρας μας χρειάζεται σύγχρονα μέσα μεταφορών. Οι αερομεταφορές αποτελούν "κλειδί" για την επιτυχία οιουδήποτε αναπτυξιακού προγράμματος και ιδιαίτερα για την ελληνική περιφέρεια.

Η μεταφορά του αεροδρομίου στα Σπάτα επιβάρυνε δυσανάλογα το κόστος των αερομεταφορών, κυρίως στο εσωτερικό. Επιβάρυνση, η οποία σε πολλές διαδρομές φθάνει μέχρι και 40% στις τιμές των εισιτηρίων.

Τα τελευταία τραγικά γεγονότα που επηρέασαν παγκοσμίως τις αερομεταφορές αναλογικά επηρέασαν και την Ελλάδα. Ειδικά στο χώρο των αερομεταφορών ήταν αποφασιστικό χτύπημα που θα βλάψει άμεσα και τον ευρύτερο χώρο της οικονομίας μας και τον τουρισμό.

Θα χαθούν θέσεις εργασίας, θα χαθούν πολύ γρήγορα από τις αεροπορικές εταιρίες, τα αεροδρόμια, τα ξενοδοχεία, τα κρουαζιερόπλοια και τα επιβατηγά πλοία, τα γραφεία ταξιδίων, τα εστιατόρια και γενικά από την βιομηχανία του Τουρισμού".

Στο μεταξύ, πρέπει να σημειώσουμε ότι την εν λόγω επιστολή- διαμαρτυρία υπογράφουν οι κάτωθι φορείς: Σταύρος Ανδρεάδης πρόεδρος ΣΕΤΕ
Αριστοτέλης Διβάνης, πρόεδρος ΞΕΕ.
Ανδρέας Ποταμιάνος, πρόεδρος Ένωσης Εφοπλιστών Επιβατηγών Πλοίων.
Νικ. Συμιγδαλάς, πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Αερομεταφορέων.
Ελευθ. Αντωνακόπουλος, πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής ΣΕΒ.
Γιάννης Ευαγγέλου, πρόεδρος ΗΑΤΤΑ.
Μάριος Τριβυζάς, πρόεδρος ΠΟΕΤ.
Σπύρος Διβάνης, πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής.
Σπύρος Γκίνης, πρόεδρος ΠΕΤΑΓΑ.
Ντ. Φραντζεσκάκης, πρόεδρος Συνδέσμου Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιριών.
Ανδρέας Μπαλακάκης, πρόεδρος ASTA.
Γιώργος Στεφανίδης, πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024