Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤσακίρης: Μειωμένη κατά 6% η τουριστική κίνηση της Αθήνας στο πρώτο 8μηνο του 2008
Εκπομπή Business & Travel

Τσακίρης: Μειωμένη κατά 6% η τουριστική κίνηση της Αθήνας στο πρώτο 8μηνο του 2008

Πτώση ύψους 6% σημειώθηκε στην τουριστική κίνηση της Αθήνας κατά το πρώτο οκτάμηνο του 2008, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2007, μετά από τρία χρόνια συνεχούς ανόδου και καλών επιδόσεων τόσο στις διανυκτερεύσεις όσο και σε επίπεδο τιμών, σύμφωνα με τις δηλώσεις…

Πτώση ύψους 6% σημειώθηκε στην τουριστική κίνηση της Αθήνας κατά το πρώτο οκτάμηνο του 2008, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2007, μετά από τρία χρόνια συνεχούς ανόδου και καλών επιδόσεων τόσο στις διανυκτερεύσεις<...>όσο και σε επίπεδο τιμών, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής και Αθηνών (ΕΞΑ-Α), κ. Γιώργου Τσακίρη, στην εκπομπή Business & Travel, στο οικονομικό κανάλι sbc.

Ο πρόεδρος της ΕΞΑ-Α επισήμανε πως αν η Αθήνα θέλει να μπει δυναμικά στην αγορά του city break και να ανταγωνιστεί άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, χρειάζεται ειδικές υποδομές, όπως ένα συνεδριακό κέντρο, αλλά και στοχευμένη προβολή. Αναφορικά με την προβολή του τουριστικού προϊόντος σημείωσε πως όποιες προσπάθειες γίνονται είναι από την πλευρά της Ένωσης και μόνο και παρόλο που έχουν ζητήσει επανειλημμένως την αρωγή του αρμόδιου υπουργείου έως τώρα δεν υπάρχει ανταπόκριση.

Όσον αφορά στο συνεδριακό κέντρο της Αθήνας, ο κ. Τσακίρης δήλωσε ότι η διαδικασία του διαγωνισμού έχει «παγώσει», καθώς η κατασκευή του έργου έχει «σκοντάψει» σε εκκρεμότητες, που θα έπρεπε να έχουν διευθετηθεί εδώ και τέσσερα χρόνια. Το συνεδριακό κέντρο της Αθήνας θα είναι χωρητικότητας μόνο 3.500 θέσεων τη στιγμή που τα αντίστοιχα των ευρωπαϊκών πόλεων είναι χωρητικότητας τουλάχιστον 15.000 και 20.000 θέσεων. Ο κ. Τσακίρης τόνισε χαρακτηριστικά επί του θέματος: «Αφού δε μπορούμε να έχουμε κάτι άλλο καλύτερο, ας έχουμε τουλάχιστον αυτό».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΞΑ-Α χαρακτήρισε ως «τροχοπέδη» στην ανάπτυξη του τουρισμού την συναρμοδιότητα των υπουργείων, θεωρώντας μείζονος σημασίας την συγκέντρωση όλων των αρμοδιοτήτων στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης.

Την ίδια στιγμή, πτωτικά κινείται ο κλάδος της κτηματαγοράς, με την αγορά παραθεριστικής κατοικίας να αντιμετωπίζει ύφεση τη φετινή χρονιά, παρά την καλή πορεία που έχει διαγράψει τα τελευταία χρόνια. Τις παραπάνω δηλώσεις έκανε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Επέκταση, κ. Νίκος Χάμψας, στο πλαίσιο της ίδιας εκπομπής.

Σύμφωνα με τον κ. Χάμψα, ένας από τους κύριους λόγους αυτής της ύφεσης είναι το γεγονός ότι «έχουμε περιοριστεί στην ελληνική αγορά. Δεν γίνονται μεγάλες κινήσεις για την προσέλκυση αγοραστών από το εξωτερικό. Δεν γίνεται αρκετό μάρκετινγκ».

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Επέκταση, σχετικά με το θέμα του χωροταξικού νομοσχεδίου τόνισε πως αποτελεί μεγάλο ανασταλτικό παράγοντα για όποιον θέλει να επενδύσει, καθώς «φυλακίζει» οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια. Σημείωσε μάλιστα πως: «Με τους όρους που ισχύουν αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να βγούμε ανταγωνιστικά στο εξωτερικό».

Η εκπομπή Business & Travel παρουσιάζεται από τον Χάρη Ντιγριντάκη κάθε Πέμπτη στις 21:00 από τη συχνότητα του καναλιού sbc και σε επανάληψη κάθε Σάββατο (14:30-15:30) και Κυριακή (15:00-16:00). Ταυτόχρονα πέραν της τηλεόρασης μπορεί κάποιος να την παρακολουθήσει τις ίδιες ώρες μέσω του διαδικτύου στο sbctv.gr. Πρόκειται για την μοναδική εκπομπή που ασχολείται με το επιχειρείν της τουριστικής βιομηχανίας, ενημερώνοντας για όλες τις τελευταίες ειδήσεις στον χώρο του τουρισμού, των μεταφορών, αλλά και του τουριστικού Real Estate.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024