Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΒ.Ελλάδα: Πτώση των κρατήσεων εξωτερικού/εσωτερικού για το Πάσχα
Οι παραδοσιακά καλοί πελάτες (συνταξιούχοι - δημόσιοι υπάλληλοι) έχουν περιοριστεί κατά 50%

Β.Ελλάδα: Πτώση των κρατήσεων εξωτερικού/εσωτερικού για το Πάσχα

Σύμφωνα με στοιχεία για την αγορά της βόρειας Ελλάδας, οι μέχρι στιγμής κρατήσεις δείχνουν πτώση 25%-30% για προορισμούς του εξωτερικού και 35%-40% για εσωτερικού, όπως τόνισε στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο πρόεδρος […]

Σύμφωνα με στοιχεία για την αγορά της βόρειας Ελλάδας, οι μέχρι στιγμής κρατήσεις δείχνουν πτώση 25%-30% για προορισμούς του εξωτερικού και 35%-40% για εσωτερικού<...>, όπως τόνισε στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας-Θράκης, Δημήτρης Μαντούσης.

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί, για αυτούς που θα καταφέρουν τελικά να ταξιδέψουν στο εξωτερικό την περίοδο του Πάσχα, είναι σύμφωνα με τον κ. Μαντούση το Ντουμπάι, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Πράγα, το Παρίσι, η Βαρκελώνη και η Βουδαπέστη, ενώ οι πιο περιζήτητες περιοχές εντός Ελλάδος είναι κυρίως τα Χανιά, αλλά και τα νησιά Μύκονος, Σαντορίνη, Μυτιλήνη, Πάτμος και Χίος.

Οι Aγιοι Τόποι, λόγω των εντάσεων στην ευρύτερη περιοχή, δεν προτιμήθηκαν φέτος, παρά το γεγονός ότι αποτελούν έναν παραδοσιακό προορισμό για τους ταξιδιώτες του Πάσχα. Αναφορικά με τις οδικές εκδρομές, ο κ. Μαντούσης επεσήμανε ότι αποτελούν μια συμφέρουσα λύση για τους ενδιαφερόμενους, με τις τιμές τους να κυμαίνονται μεταξύ 160 ευρώ και 170 ευρώ, για τετραήμερες αποδράσεις, ενώ οι δημοφιλέστερες από αυτές είναι Πήλιο, Γιάννενα-Ζαγοροχώρια, Πελοπόννησος, Εύβοια, Αθήνα και Δέλτα Έβρου.

Ο κ. Μαντούσης επεσήμανε ακόμη ότι, σε ποσοστό 70%, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες πραγματοποιούν τις κρατήσεις τους με μετρητά, παρόλο που η χρήση κάρτας δίνει τη δυνατότητα για άτοκες δόσεις από τα τουριστικά γραφεία.

“Η ψυχολογία του κόσμου είναι έντονα αρνητική εν μέσω της οικονομικής κρίσης και ενώ η ανάγκη τους να ταξιδέψουν είναι μεγάλη, ωστόσο η τσέπη τους, δεν τους το επιτρέπει”, ανέφερε. Πρόσθεσε δε ότι η δυναμική των παραδοσιακά καλών πελατών των τουριστικών πρακτόρων (συνταξιούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι) έχει περιοριστεί κατά 50%, αφού πλέον και αυτές οι κατηγορίες δεν κλείνουν έγκαιρα τις εκδρομές τους, αφού περιμένουν πρώτα να τακτοποιήσουν άλλες εκκρεμότητες και ύστερα να διαπιστώσουν εάν μπορούν τελικά να ταξιδέψουν.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024