Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΒ. Κικίλιας: 'Μελατάμε τρόπους στήριξης τουριστικών γραφείων-ξενοδοχείων με κύρια ενασχόληση τη ρωσική/ουκρανική αγορά'
Τουριστική πολιτική

Β. Κικίλιας: 'Μελατάμε τρόπους στήριξης τουριστικών γραφείων-ξενοδοχείων με κύρια ενασχόληση τη ρωσική/ουκρανική αγορά'

Ο υπουργός Τουρισμού δήλωσε ότι υπάρχει ξεχωριστή στρατηγική για κάθε χώρα, σε ό,τι έχει να κάνει με την προσέλκυση επισκεπτών.

“Η ρωσική αγορά εκπροσωπεί ένα μικρό μέρος του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Μέσα στη κρίση της πανδημίας είχαμε 50.000 επισκέπτες από τη Ρωσία το 2020 και 120.000 επισκέπτες το 2021, που απέφεραν περίπου στα 300 εκατ. ευρώ, από τα 10,6 δισ. έσοδα που είχαμε το 2021 από τον τουρισμό”. Αυτά δήλωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας.

“Η ελληνική Κυβέρνηση μελετά τρόπους για τη στήριξη των τουριστικών γραφείων και των ξενοδοχείων που έχουν ως κύρια ενασχόληση τη ρωσική και ουκρανική τουριστική αγορά. Είναι υποχρέωσή μας και αυτούς τους ανθρώπους να τους στηρίξουμε και να τους βοηθήσουμε, αλλά και στο σύνολό του τον ελληνικό τουρισμό, από τον οποίο περιμένει πολλά η κοινωνία φέτος, παρά τα προβλήματα τα οποία παρουσιάζονται από έναν πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης.  

Με ξεχωριστή στρατηγική για κάθε χώρα σε ό,τι έχει να κάνει με την προσέλκυση επισκεπτών. Βήμα-βήμα, μέρα-μέρα, εβδομάδα-εβδομάδα, είναι υποχρέωσή μας να παλεύουμε, να αγωνιζόμαστε και να οργανώνουμε τη μεγαλύτερη δυνατή προσέλευση ταξιδιωτών στη χώρα”.  

Ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε ακόμη: “Ανοίγει μετά από δύο χρόνια η Αυστραλία. Ο Αυστραλός πρέσβης μού είπε ότι θα είναι πολύ μεγάλη η προσέλευση και ομογενών και ταξιδιωτών και τουριστών από την Αυστραλία. Είμαστε ενδεχομένως ο νούμερο ένα προορισμός τους. Ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις από τον Καναδά στις 2 Απριλίου. Ξεκίνησαν στις 7 Μαρτίου οι πτήσεις από τις ΗΠΑ 9 απευθείας πτήσεις καθημερινά από τις ΗΠΑ, με προοπτική να αυξηθούν και άλλο, με 3.000 ταξιδιώτες εβδομαδιαίως. Έχουμε πολύ ισχυρά μηνύματα από τη βρετανική και τη γαλλική αγορά. Θα μιλήσω αύριο το πρωί στο Λουτράκι (σ.σ. σήμερα) σε πάνω από χίλιους Tour Operators από τη Γαλλία, που είναι πολύ ισχυροί. Στις σκανδιναβικές χώρες, η Ελλάδα είναι επίσης ένα ισχυρό trend”.

Και ο κ. Κικίλιας κατέληξε: “Πετύχαμε φέτος σημαντική αύξηση της κρουαζιέρας, αύξηση των προορισμών, αύξηση του home port. Από τα τέλη Φεβρουαρίου είχαμε τα πρώτα κρουαζιερόπλοια στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024