Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΒ. Κικίλιας: Κάλεσμα στους Γερμανούς συνταξιούχους να περάσουν τον χειμώνα στη χώρα μας
Τουριστική πολιτική

Β. Κικίλιας: Κάλεσμα στους Γερμανούς συνταξιούχους να περάσουν τον χειμώνα στη χώρα μας

Έχουν, ήδη, εκκινήσει οι επαφές με μεγάλους TOs της Γερμανίας, που έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για ειδικά ανταγωνιστικά πακέτα που θα δίνουν επιπλέον κίνητρα στους Γερμανούς πολίτες που επιθυμούν να περάσουν τους χειμερινούς μήνες, σε περιοχές της Ελλάδας με θερμότερο κλίμα.

Μήνυμα ότι οι διακοπές στην Ελλάδα δεν τελειώνουν το καλοκαίρι, αλλά συνεχίζονται καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου, έστειλε ο υπουργός Τουρισμού, κ. Βασίλης Κικίλιας, στη συνάντησή του με τον πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα, δρ. Ernst Reichel.

Ο υπουργός Τουρισμού επανέλαβε το κάλεσμα προς τους Γερμανούς πολίτες -ιδίως συνταξιούχους- που θα θελήσουν να περάσουν τον βαρύ γερμανικό χειμώνα στη χώρα μας, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα με ήπιο μεσογειακό κλίμα, χαμηλότερο κόστος θέρμανσης σε σχέση με τον Βορρά, καθώς και με άρτιες υποδομές και υπηρεσίες που μπορούν να εξασφαλίσουν φιλοξενία υψηλής ποιότητας, δώδεκα μήνες τον χρόνο.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού έχουν, ήδη, εκκινήσει οι επαφές με μεγάλους Tour Operators της Γερμανίας, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για ειδικά ανταγωνιστικά πακέτα που θα δίνουν επιπλέον κίνητρα στους Γερμανούς πολίτες που επιθυμούν να περάσουν τους χειμερινούς μήνες, σε περιοχές της χώρας μας με θερμότερο κλίμα. Στάθηκε, δε, ιδιαίτερα στη στρατηγική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί όλο αυτό το διάστημα και στο γεγονός ότι οι σημαντικότερες γερμανικές αεροπορικές εταιρείες της Γερμανίας προσθέτουν, συνεχώς, περισσότερες απευθείας πτήσεις προς την Ελλάδα, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και για ολοένα και περισσότερους προορισμούς.

“Οι πρωταθλητές του καλοκαιριού ‘χτίζονται’ από τον χειμώνα. Και αυτό κάναμε, φέτος, με στοχευμένη και σκληρή δουλειά. Αλλά και οι πρωταθλητές του χειμώνα ‘χτίζονται’ το καλοκαίρι. Βασιζόμενοι, λοιπόν, στη στρατηγική μας για επέκταση της τουριστικής περιόδου δώδεκα μήνες τον χρόνο -και έχοντας τη σύμφωνη γνώμη, αλλά και τη συνεργασία των επαγγελματιών του κλάδου στα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, την Κω, τη Ρόδο, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και αλλού- θα ήθελα να επαναλάβω ότι θα ήταν μεγάλη μας χαρά να φιλοξενήσουμε στη χώρα μας -και τους χειμερινούς μήνες- ταξιδιώτες και τουρίστες από όλο τον κόσμο, φυσικά από τη βόρεια Ευρώπη και βέβαια και από Γερμανία. Για τον λόγο αυτό, οργανωνόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο -συνομιλώντας με μεγάλους Tour Operators, με μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, με την τοπική αυτοδιοίκηση και τον ιδιωτικό τομέα- έτσι ώστε να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους επισκέπτες μας. Και φυσικά -καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι η βαριά μας βιομηχανία είναι ο τουρισμός- να έχουμε το μέγιστα δυνατά έσοδα για τη χώρα, που με τη σειρά τους επιστρέφουν στη μέση ελληνική οικογένεια”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Γερμανό πρέσβη στη χώρα μας, ο υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι αρκετές περιοχές της χώρας μας -όπου ο χειμώνας διαρκεί πολύ λιγότερο από ό,τι στη βόρεια Ευρώπη και η μέση θερμοκρασία είναι πολύ υψηλότερη, όπως η Κρήτη και η Νότια Πελοπόννησος- πληρούν τις προϋποθέσεις για υψηλό ποιοτικό τουρισμό, με ξενοδοχειακές μονάδες που λειτουργούν και τους δώδεκα μήνες τον χρόνο, πρωτογενή παραγωγή και οργανωμένες δομές υγείας, όπως νοσοκομεία και κέντρα υγείας για πρωτοβάθμια περίθαλψη.

“Είναι μία εξαιρετική ευκαιρία που δεν πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη. Όλους τους προηγούμενους μήνες, εργαστήκαμε σκληρά και εντατικά -σε συνεργασία με όλους τους φορείς του τουρισμού- προκειμένου, αυτή τη στιγμή, να μπορούμε να δούμε στην πράξη τη στρατηγική μας για τουρισμό και τους δώδεκα μήνες του χρόνου να αποδίδει καρπούς. Η κίνησή μας αυτή, σήμερα, συνδέεται με το νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο για την Ελλάδα των επόμενων δεκαετιών, που μεθοδικά αναπτύσσει και υλοποιεί η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, από την πρώτη στιγμή. Γιατί τα έσοδα από τον τουρισμό -δε θα κουραστώ να το λέω- σημαίνουν επιπλέον εισόδημα για τους Έλληνες, ενίσχυση της απασχόλησης για τους εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό, νέες θέσεις εργασίας, επενδύσεις και ανάπτυξη για κάθε γωνιά της πατρίδας μας, 12 μήνες τον χρόνο”, σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Από την πλευρά του, ο πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα επισήμανε την ισχυρή ζήτηση από τη γερμανική αγορά για τη χώρα μας, γεγονός που αποτυπώνεται -όπως ανέφερε- στα στοιχεία των κρατήσεων και των αφίξεων. “Είχα μία ιδιαιτέρως εποικοδομητική συζήτηση με τον υπουργό Τουρισμού για τα σχέδια της ελληνικής Κυβέρνησης όσον αφορά στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, που κάνει τους επισκέπτες από τη Γερμανία -αλλά και από όλο τον κόσμο- να έρχονται σε αυτή την πανέμορφη χώρα και να απολαμβάνουν τον ελληνικό τρόπο ζωής. Το ενδιαφέρον των Γερμανών τουριστών για την Ελλάδα είναι ισχυρό. Και όπως και εγώ, προσωπικά, απολαμβάνω πολύ τη διαμονή μου εδώ, είμαι βέβαιος ότι το ίδιο θα κάνουν και οι συμπολίτες μου“, τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως προανήγγειλε ο υπουργός Τουρισμού, το αμέσως επόμενο διάστημα θα τρέξει στοχευμένη καμπάνια στο εξωτερικό για τον μεσογειακό χειμώνα στη χώρα μας.

Στην κεντρική φωτογραφία, ο υπουργός Τουρισμού, κ. Βασίλης Κικίλιας με τον πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα, δρ. Ernst Reichel.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024