Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΒ. Κικίλιας στο Reuters: 'Η Ελλάδα βρίσκεται στην pole position του τουρισμού'
Τουριστική πολιτική

Β. Κικίλιας στο Reuters: 'Η Ελλάδα βρίσκεται στην pole position του τουρισμού'

'Μετά από την τεράστια παγκόσμια κρίση της δημόσιας υγείας, οι άνθρωποι τείνουν να θέλουν να ταξιδέψουν, να απολαύσουν τις διακοπές τους, να ξοδέψουν χρήματα. Και νομίζω ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην pole position', είπε ο υπουργός Τουρισμού.

Συνέντευξη στο πρακτορείο Reuters παραχώρησε ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας. Ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι η τουριστική περίοδος στην Ελλάδα θα αρχίσει τον Μάρτιο, νωρίτερα από τα προηγούμενα χρόνια, προσθέτοντας ότι υπάρχουν θετικές ενδείξεις για το φετινό καλοκαίρι.

“Υπάρχει μεγάλη ζήτηση και μεγάλη δυναμική για τον ελληνικό τουρισμό το 2022. Οι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες και οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες θέλουν να παρατείνουν την τουριστική περίοδο από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο”, δηλώνει χαρακτηριστικά ο υπουργός Τουρισμού.

Το 2021 η Ελλάδα ξεπέρασε κατά πολύ τον στόχο της για τα τουριστικά έσοδα, γεγονός το οποίο ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε ως “μια θετική ένδειξη που μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι”, υπογραμμίζοντας ότι “η καλοκαιρινή περίοδος ξεκινά για εμάς φέτος την 1η Μαρτίου” και πως υπάρχει ήδη αυξημένη ζήτηση των επισκεπτών για την Ελλάδα.

“Μετά από την τεράστια παγκόσμια κρίση της δημόσιας υγείας, οι άνθρωποι τείνουν να θέλουν να ταξιδέψουν, να απολαύσουν τις διακοπές τους, να ξοδέψουν χρήματα. Και νομίζω ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην pole position”, τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024