Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΒασίλης Κικίλιας: Η Ελληνική Κυβέρνηση κινείται νομικά ενάντια στη χρήση του όρου Turkaegean"
Τουριστική Καμπάνια

Βασίλης Κικίλιας: Η Ελληνική Κυβέρνηση κινείται νομικά ενάντια στη χρήση του όρου Turkaegean"

Η Τουρκία προκαλλεί για άλλη μια φορά με την τουριστική καμπάνια που λάνσαρε χρησιμοποιώντας τον όρο "Turkaegean" χαρακτηρίζοντας το Αιγαίο ως Τουρκική Θάλασσα, κατοχυρώνοντας μάλιστα τον όρο στις αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η Ελληνική Κυβέρνηση κινείται νομικά ενάντια σε αυτή τη διαδικασία. Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε συνεργασία με τον Υπουργό Εξωτερικών, τον κ. Δένδια. Η χώρα μας θα κινηθεί νομικά και στα ευρωπαϊκά φόρα, θα υπερασπίσει τη θέση της στην Αμερική και σε όλες τις χώρες». Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει με τον όρο «Turkagean» σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ και στους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου.

«Αυτή η κίνηση αντίκειται στην ηγεσία τους και στον τρόπο με τον οποίον χειρίζονται τα πράγματα, καθώς οι Τούρκοι ταξιδιώτες και τουρίστες έχουν γεμίσει τα ελληνικά νησιά, τη Μυτιλήνη και την Κω και τη Χίο και τη Σάμο και ψηφίζουν Ελλάδα. Οπότε αυτό ίσως θα έπρεπε να το σκεφτούν οι έχοντες τις πολιτικές πρωτοβουλίες και τις ανάλογες συμπεριφορές» τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Εν τω μεταξύ, η Επιτροπή Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO) έκανε δεκτή την αίτηση της Τουρκίας για κατοχύρωση του όρου ήδη από τις 15 Δεκεμβρίου του 2021, με ημερομηνία λήξης την 16 Ιουλίου του 2031.

Η αντίστοιχη υποβολή του αιτήματος για καταχώρηση του όρου Turkaegean στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, United States Patent and Trademark Office-USPTO, απορρίφθηκε λόγων ελλείψεων και λαθών.

Ο καθηγητής γλωσσολογίας Γεώργιος Μπαμπινιώτης, σε ανάρτησή του στο Facebook σχολιάζοντας την πρόσφατη τουριστική καμπάνια της Άγκυρας, όπου χρησιμοποιείται ο όρος “Turkaegean” τον χαρακτηρίζει ως “διεθνή ντροπή” υπενθυμίζοντας ότι τον 16ο και τον 17ο αιώνα οι Τούρκοι την αποκαλούσαν το Αιγαίο ως “Θάλασσα των Ελλήνων”.

Η ανάρτηση του καθηγητή Μπαμπινιώτη:

Ανάρτηση του καθηγητή Μπαμπινιώτη

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024