Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsWTM: Αυξημένη ζήτηση για την Ελλάδα το 2018 – σημαντικό ενδιαφέρον για την προώθηση νέων προορισμών
Εκθέσεις

WTM: Αυξημένη ζήτηση για την Ελλάδα το 2018 – σημαντικό ενδιαφέρον για την προώθηση νέων προορισμών

Σε συνέχεια των επαφών με τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς ομίλους (TUI, Τhomas Cook, JET2, κ.ά.), καθώς και αεροπορικών εταιρειών που προχωρούν σε αύξηση των τουριστικών πακέτων τους το 2018, η υπουργός συναντήθηκε και με τους επικεφαλής των εξειδικευμένων ταξιδιωτικών γραφείων Sunvil Holidays, Planet Holidays, Ionian and Aegean Island Holidays, Cyplon Holidays, Hidden Greece, Neilson και Olympic Holidays.

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη και οι συναντήσεις της υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση WTM του Λονδίνου για την προώθηση και προβολή της Ελλάδας στη βρετανική αγορά για το 2018. Καταγράφεται συνολικά αυξημένη ζήτηση για την Ελλάδα το 2018 και σημαντικό ενδιαφέρον για την προώθηση νέων προορισμών.

Σε συνέχεια των επαφών με τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς ομίλους, μεταξύ των οποίων η TUI, η Τhomas Cook και η JET2, καθώς και αεροπορικών εταιρειών, που προχωρούν σε αύξηση των τουριστικών πακέτων τους το 2018, η υπουργός συναντήθηκε και με τους επικεφαλής των εξειδικευμένων ταξιδιωτικών γραφείων Sunvil Holidays, Planet Holidays, Ionian and Aegean Island Holidays, Cyplon Holidays, Hidden Greece, Neilson και Olympic Holidays.

Συζητήθηκαν τα σχέδια για την επόμενη χρονιά, που περιλαμβάνουν την ένταξη νέων ελληνικών προορισμών στα προγράμματά τους στη βρετανική τουριστική αγορά, και θεματικών τουριστικών προϊόντων.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν η γενική γραμματέας του υπουργείου κα Ευρυδίκη Κουρνέτα, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Τσέγας, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης, η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ Αγγελική Χονδροματίδου, η επικεφαλής του ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας κα Έμυ Αναγνωστοπούλου και ο διευθυντής διαφήμισης του ΕΟΤ κ. Πέτρος Σαγάνας.


Η υπουργός Τουρισμού κα λενα Κουντουρά με την υπουργό Τουρισμού της Βουλγαρίας Nikolina Angelkova.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, η υπουργός συναντήθηκε με υπουργούς άλλων χωρών, ανάμεσά τους την υπουργό Τουρισμού της Βουλγαρίας Nikolina Angelkova, της Κόστα Ρίκα Mauricio Ventura της Βενεζουέλας Marleny Contreras, του Μαρόκο Mohamed Sajid, της Αιγύπτου Yehia Rasheed, της Γκάνα Catherine Afeku,  με στελέχη τουριστικών Οργανισμών και φορέων ξένων χωρών, μεταξύ αυτών και τον Μartin Barth, πρόεδρου του Διεθνούς Φόρουμ Τουρισμού της Λουκέρνης WTFL, που θα πραγματοποιηθεί το 2018 στην Ελλάδα.

Η υπουργός συνομίλησε με τους εκθέτες- εκπροσώπους περιφερειών, ταξιδιωτικών γραφείων και τουριστικών επιχειρήσεων- οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα αποτελέσματα των επαφών τους με παράγοντες της βρετανικής τουριστικής αγοράς.

Η υπουργός επίσης παραχώρησε συνέντευξη στο CNN στη δημοφιλή εκπομπή του Richard Quest, στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, στα δημοφιλή ταξιδιωτικά κανάλια National Geographic και Travel Channel, και σε σειρά άλλων βρετανικών και διεθνών ΜΜΕ για την προώθηση και προβολή της Ελλάδας ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο.

Η υπουργός Τουρισμού στο στούντιο του CNN, στην εκπομπή του Richard Quest.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/12/2022
01/12/2022
30/11/2022
29/11/2022
28/11/2022