Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΞΕΕ: Άκρως επικίνδυνη η σκέψη για επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα ελληνικά ξενοδοχεία
Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος

ΞΕΕ: Άκρως επικίνδυνη η σκέψη για επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα ελληνικά ξενοδοχεία

Το ΞΕΕ έχει προχωρήσει σε όλες τις δέουσες ενέργειες προς τις αρμόδιες αρχές, προειδοποιώντας για τις βαρύτατες συνέπειες και ζητώντας τη ματαίωση σχεδιασμών για επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα ελληνικά ξενοδοχεία.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις διακινούμενες πληροφορίες για τη σχεδιαζόμενη επιβολή τέλους επί των διανυκτερεύσεων, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), κ. Γιώργος Τσακίρης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη συγκυρία για την έκβαση της φετινής τουριστικής χρονιάς, υπό τη σκιά των γνωστών διεθνών προβλημάτων, επανέρχονται πληροφορίες σχετικά με σχεδιαζόμενη επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα ελληνικά ξενοδοχεία. Δυστυχώς το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται. Τέτοιες σκέψεις, από όπου και αν προέρχονται, είναι άκρως επικίνδυνες. Οποιαδήποτε περαιτέρω επιβάρυνση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος – μετά την αύξηση του ΦΠΑ- θα ήταν καταστροφική και ουσιαστικά θα ακύρωνε τη δυνατότητα του ελληνικού τουρισμού να στηρίξει τα δημόσια έσοδα και να δώσει δουλειές στους Έλληνες πολίτες. Το ΞΕΕ έχει ήδη προχωρήσει σε όλες τις δέουσες ενέργειες προς τις αρμόδιες αρχές, προειδοποιώντας για τις βαρύτατες συνέπειες και ζητώντας τη ματαίωση των οποίων τέτοιων σχεδιασμών”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024