Τελευταία νέα
HomeΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΞΕΕ: Παράταση ισχύος της υπουργικής απόφασης περί καθορισμού ελαχίστων τιμών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων

ΞΕΕ: Παράταση ισχύος της υπουργικής απόφασης περί καθορισμού ελαχίστων τιμών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων

Με απόφαση της Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Φάνης Πάλλη – Πετραλιά, μετά από εισήγηση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.),παρατείνεται μέχρι 31 Μαρτίου 2007 η ισχύς της υπουργικής απόφασης περί καθορισμού […]

Με απόφαση της Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Φάνης Πάλλη – Πετραλιά, μετά από εισήγηση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.),<...>παρατείνεται μέχρι 31 Μαρτίου 2007 η ισχύς της υπουργικής απόφασης περί καθορισμού ελαχίστων τιμών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, η οποία λήγει 31 Μαρτίου 2006 (11720/31.12.2004 ΦΕΚ 16 Β` 2005).

Παραμένουν δηλαδή σε ισχύ μέχρι 31 Μαρτίου 2007 οι τιμές των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, που δηλώθηκαν και εγκρίθηκαν για την περσινή χρονική περίοδο, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση του το Ξ.Ε.Ε..

Με την απόφαση αυτή το Υπουργείο και το Ξ.Ε.Ε. επιδιώκουν τους παρακάτω στόχους:


  • Να καταστήσουν τα ξενοδοχεία πιο ελκυστικά στον έλληνα και στον αλλοδαπό καταναλωτή.

  • Να συμβάλλουν στη συγκράτηση του πληθωρισμού, αφού οι τιμές των δωματίων των ξενοδοχείων επηρεάζουν τον τιμάριθμο.

  • Να μειώσουν τη γραφειοκρατική ταλαιπωρία των ξενοδόχων και τις δαπάνες που αυτή συνεπάγεται.


Σε περίπτωση όμως που έχουν συμβεί οποιεσδήποτε μεταβολές στην επιχείρηση, για τις οποίες είναι επιβεβλημένη η υποβολή νέων δηλώσεων τιμών ή ακόμη και στην περίπτωση που είναι απολύτως αναγκαία η διαφοροποίηση της τιμολογιακής πολιτικής της επιχείρησης, παρέχεται η δυνατότητα κατάθεσης και έγκρισης νέων δηλώσεων τιμών.

Το Ξ.Ε.Ε., από την πλευρά του, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του Ε.Ο.Τ., θα ενημερώσει τις αστυνομικές αρχές, καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/09/2022
22/09/2022
21/09/2022
20/09/2022
19/09/2022