Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΞεκινά από σήμερα η διάθεση δελτίων νεανικού τουρισμού
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Ξεκινά από σήμερα η διάθεση δελτίων νεανικού τουρισμού

Αρχίζει από σήμερα, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, η χορήγηση των δελτίων νεανικού τουρισμού στους δικαιούχους νέους του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού «Γνωρίζω την Χώρα μου», το οποίο βρήκε μεγάλη ανταπόκρισηστο ηλικιακό κοινό (18-30 ετών) που απευθύνεται. Η διάθεση των δελτίων θα γίνει με την σειρά…

Αρχίζει από σήμερα, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, η χορήγηση των δελτίων νεανικού τουρισμού στους δικαιούχους νέους του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού «Γνωρίζω την Χώρα μου», το οποίο βρήκε μεγάλη ανταπόκριση<...>στο ηλικιακό κοινό (18-30 ετών) που απευθύνεται. Η διάθεση των δελτίων θα γίνει με την σειρά προτεραιότητας όπως αυτή προκύπτει από τις ονομαστικές λίστες των δικαιούχων που καταρτίζονται (βάσει των αιτήσεων) και ολοκληρώνονται στις 28 Φεβρουαρίου.

Η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλια με αφορμή το αυξημένο ενδιαφέρον που παρατηρήθηκε για το συγκεκριμένο πρόγραμμα που αποτελεί μια νέα πρωτοβουλία του υπουργείου και υλοποιείται σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, ανέφερε σε δηλώσεις της τα εξής: «Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα στην ψυχαγωγία, στον ελεύθερο χρόνο, και στην ξεκούραση. Ο κοινωνικός τουρισμός ή «τουρισμός για όλους» είναι υποχρέωση της πολιτείας και αποδεικνύει το πραγματικό ενδιαφέρον μας για όλους τους πολίτες. Επιδιώκουμε να διασφαλίσουμε το δικαίωμα κάθε πολίτη στον τουρισμό συμβάλλοντας ταυτόχρονα και στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας. Με αυτή την φιλοσοφία υλοποιούμε τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού. Ήδη από πέρυσι αυξήθηκε ο προϋπολογισμός των προγραμμάτων και ο αριθμός των δικαιούχων (ανήλθαν σε 100 χιλιάδες) ενώ διευρύνθηκαν και οι επιλογές καταλυμάτων. Στόχος μας είναι κάθε χρόνο να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο ο αριθμός των δικαιούχων όπως και να διευρύνεται το πλαίσιο εφαρμογής των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού».

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ

Η χορήγηση των δελτίων του προγράμματος «Γνωρίζω της Χώρα μου» για τις εκδρομές με αφετηρία την Αθήνα θα γίνει από το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης (οδός Τσόχα 24), ενώ για τους δικαιούχους στην υπόλοιπη χώρα η χορήγηση των δελτίων θα γίνει από την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη), από την ΠΥΤ Δυτικής Στερεάς Ελλάδος (Πάτρα) και την ΠΥΤ Θεσσαλίας (Βόλος).

ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Οι τριήμερες εκδρομές του προγράμματος «Γνωρίζω τη Χώρα μου» περιλαμβάνουν με ευθύνη του ανάδοχου Τουριστικού Γραφείου τα εξής:

  • Ασφαλιστική ταξιδιωτική κάλυψη των νέων που συμμετέχουν στην εκδρομή.

  • Μεταφορά με Δ. Χ. τουριστικά λεωφορεία – τα οποία δεν θα υπερβαίνουν την δεκαετία από την ημερομηνία κατασκευής τους – από και προς τις αφετηρίες και τους τόπους των δραστηριοτήτων.
  • Διαμονή σε Ξενοδοχεία τριών αστέρων ή ελλείψει αυτής της κατηγορίας σε κάποιο εκδρομικό προορισμό σε ξενοδοχεία δυο αστέρων ή σε ενοικιαζόμενα δωμάτια (διαμερίσματα τριών κλειδιών νομίμως λειτουργούντα).
  • Πλήρη διατροφή (δυο πρωινά και τέσσερα γεύματα).
  • Δραστηριότητες: α) αθλητικές, όπως rafting, ski, ορεινή πεζοπορία, επισκέψεις σε βιότοπους, σε χώρους φυσικού κάλλους κλπ. και β) πολιτιστικές, όπως επισκέψεις και ξεναγήσεις σε σπήλαια, θρησκευτικούς και αρχαιολογικούς χώρους.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024