Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΞεκίνησαν οι αιτήσεις για τον 5ο κύκλο επιτάχυνσης του CapsuleT
Τουρισμός και επιχειρηματικότητα

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον 5ο κύκλο επιτάχυνσης του CapsuleT

Περίοδος αιτήσεων: 23 Μαΐου έως 23 Ιουνίου 2022, περίοδος αξιολόγησης: έως 22 Ιουλίου 2022 και περίοδος Προγράμματος Επιτάχυνσης: 5 Σεπτεμβρίου 2022 έως 6 Φεβρουαρίου 2023.

Με ιδιαίτερο δυναμισμό επιστρέφει ο Capsule T Travel & Hospitality Accelerator, ο μοναδικός επιταχυντής που επικεντρώνεται αποκλειστικά στις τεχνολογικές startup τουρισμού στην Ελλάδα, αποτελώντας πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή τεσσάρων Προγραμμάτων Επιτάχυνσης, ο Capsule T Travel & Hospitality Accelerator, καλεί τις νεοφυείς επιχειρήσεις του κλάδου να δηλώσουν συμμετοχή στον 5ο κύκλο Προγράμματος Επιτάχυνσης από τη Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022 έως και την Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022. Καθώς ο 5ος κύκλος (Σεπτέμβριος 2022 – Φεβρουάριος 2023) είναι προ των πυλών, ο επιταχυντής αναμένει να εντάξει στην κοινότητα του νέες startup ομάδες που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης και παρέχουν τεχνολογικές λύσεις με εφαρμογές στον τουρισμό, καθώς και startups των οποίων οι υπηρεσίες προωθούν τους βασικούς άξονες ανάκαμψης του παγκόσμιου τουρισμού, όπως είναι οι λύσεις βιωσιμότητας/εξοικονόμησης τροφίμων, ενέργειας, φυσικών πόρων κλπ., εντός του προαναφερθέντος διαστήματος, λαμβάνοντας υπόψη τα κριτήρια αξιολόγησης και τους όρους συμμετοχής στο πεντάμηνο πρόγραμμα.

Το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης προσφέρεται στις επιλεγμένες ομάδες δωρεάν και χωρίς καμία άλλη οικονομική απαίτηση (λ.χ. ίδια κεφάλαια ή μετοχές από την εταιρεία τους). Η διάρκεια του είναι 5 μήνες, διάστημα κατά το οποίο οι επιλεγμένες νεοφυείς επιχειρήσεις – πέρα από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα – μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν τους χώρους γραφείων του επιταχυντή με δυνατότητα επέκτασης του διαστήματος χρήσης τους για επιπλέον 3 μήνες μετά τη λήξη του προγράμματος.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις, όπως εργαστήρια/σεμινάρια (workshops) και συναντήσεις συμβουλευτικής καθοδήγησης (mentoring), ενώ σημαντικό κομμάτι αποτελούν, επίσης, οι ευκαιρίες παρουσιάσεων και οι συναντήσεις με στελέχη του τουρισμού (meetups), οι επισκέψεις σε ξενοδοχεία και ηγετικά travel agencies (on-site visits), αλλά και οι δραστηριότητες δικτύωσης μέσα από την παρουσία σε networking events. Επιπροσθέτως, οι εξωστρεφείς δραστηριότητες – μέσα από συνέδρια και οι συμμετοχές σε εκθέσεις και αντιπροσωπείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό – αποτελούν έναν ακόμα πυλώνα του προγράμματος, προκειμένου να συνδεθούν αποτελεσματικά οι startup ομάδες με εξέχοντες εκπροσώπους της ελληνικής και της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσες εταιρείες παρέχουν τεχνολογικές εφαρμογές και λύσεις για τον κλάδο της Ξενοδοχίας και Εστίασης, τον τομέα των τουριστικών μεταφορών / έξυπνων μεταφορών (smart cities/mobility), των μηχανών αναζήτησης κρατήσεων και ηλεκτρονικών τουριστικών γραφείων, τουριστικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων / ξεναγήσεων / εκδηλώσεων, καθώς επίσης και όσες εταιρείες παρέχουν εφαρμογές και υπηρεσίες βιώσιμης ανάπτυξης, εξοικονόμησης τροφίμων, ενέργειας και φυσικών πόρων, λύσεις προσβασιμότητας ή εξειδικευμένες λύσεις επικοινωνίας και προωθητικών ενεργειών. Ενδεικτικά, οι κατηγορίες στις οποίες μπορούν να ανήκουν για να ενταχθούν στο πρόγραμμα είναι: Internet & web platforms, Mobile apps, Chatbots, Software, Hardware, Energy solutions, Mobility & Transportation solutions, Blockchain / Fintech solutions, AI solutions, Big Data, Internet of Things.

Τα κριτήρια αξιολόγησης, τα οποία εξετάζονται αναλυτικά από την κριτική επιτροπή του επιταχυντή και πρέπει να απορρέουν από το σύνολο της εκάστοτε αίτησης προκειμένου μία startup να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Επιτάχυνσης, είναι:

  1. Η ιδέα ως προς την καινοτομία της και την προσφερόμενη λύση σε ένα πρόβλημα της τουριστικής αγοράς, τον βαθμό πρωτοτυπίας και μοναδικότητας της λύσης αυτής, καθώς και το βαθμό χρήσης τεχνολογίας για την υλοποίησή της.
  2. Η ομάδα ως προς τα μέλη της σε σχέση με τα τυπικά χαρακτηριστικά τους, τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά, όπως επίσης την αντίληψη και αφοσίωσή τους για την υλοποίηση και επέκταση της ομάδας/εταιρείας τους στην αγορά.
  3. Η επιχειρηματική ωριμότητα και προοπτική του προϊόντος ή υπηρεσίας ως προς τα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης και επέκτασης στην ελληνική και παγκόσμια αγορά και τις προοπτικές κερδοφορίας.

Με την ολοκλήρωση του πέμπτου κύκλου Επιτάχυνσης, οι εταιρείες διαγωνίζονται για τα τελικά έπαθλα συνολικού ύψους 40.000 ευρώ – ως μια επιπρόσθετη οικονομική υποστήριξη – και για δωρεάν υπηρεσίες/προνομιακές παροχές από τους στρατηγικούς συνεργάτες της κοινότητας του Capsule T.

Χρονοδιάγραμμα του 5ου κύκλου προγράμματος επιτάχυνσης:

  • Περίοδος αιτήσεων: 23 Μαΐου έως 23 Ιουνίου 2022
  • Περίοδος αξιολόγησης: Έως 22 Ιουλίου 2022
  • Περίοδος Προγράμματος Επιτάχυνσης: 5 Σεπτεμβρίου 2022 έως 6 Φεβρουαρίου 2023

Η περίοδος αιτήσεων ολοκληρώνεται το βράδυ της Πέμπτης, 23 Ιουνίου 2022. Οι αιτήσεις πρέπει να κατατεθούν ηλεκτρονικά και υποχρεωτικά στην αγγλική γλώσσα, αφού οι υποψήφιοι έχουν διαβάσει αναλυτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024