Τελευταία νέα
Στο νέο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo

xenia 2008, με ειδικό xenia SPA Project

“Όταν πριν από 40 χρόνια, η πρώτη xenia άνοιγε τις πύλες της στην περιορισμένη, σε σχέση με σήμερα, τουριστική αγορά, λίγοι φαντάζονταν ότι μια έκθεση θα ταυτιζόταν με την αναπτυξιακή […]

“Όταν πριν από 40 χρόνια, η πρώτη xenia άνοιγε τις πύλες της στην περιορισμένη, σε σχέση με σήμερα, τουριστική αγορά, λίγοι φαντάζονταν ότι μια<...> έκθεση θα ταυτιζόταν με την αναπτυξιακή πορεία του ελληνικού τουρισμού. Για την ακρίβεια, λίγοι γνώριζαν τι σήμαινε έκθεση και ποιες προοπτικές μπορούσε να προσδώσει ένα τέτοιο γεγονός στην τουριστική βιομηχανία της χώρας”, επεσήμανε ο Νίκος Κούμανης, διευθυντής Ανάπτυξης της xenia Εκθέσεις Συνέδρια Α.Ε. κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τη διοργάνωση της επετειακής 40ης xenia.

“Τότε οι τουρίστες έρχονταν στην Ελλάδα αποκλειστικά για τις φυσικές της ομορφιές και την πολιτιστική της παράδοση, καθώς οι τουριστικές υποδομές δεν μπορούσαν να συγκριθούν με τις αντίστοιχες άλλων δημοφιλών προορισμών της Μεσογείου, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων. Τότε, οι εγχώριοι προορισμοί ανταγωνίζονταν ο ένας τον άλλο και μόνο η Ρόδος και η Κέρκυρα μπορούσαν να `σταθούν` απέναντι στους παραδοσιακούς παραθεριστικούς προορισμούς της νότιας Γαλλίας και της Ιταλίας.

Σαράντα χρόνια μετά, το εγχώριο τουριστικό προϊόν αποτελεί πόλο έλξης ταξιδιωτών από κάθε γωνιά του πλανήτη. Παρά τα όποια προβλήματα και τα περιθώρια βελτίωσης που καταδεικνύουν τόσο οι επαγγελματίες του κλάδου, όσο και οι καταναλωτές, ο ελληνικός τουρισμός έχει κατακτήσει την 14η θέση παγκοσμίως στις προτιμήσεις των ξένων τουριστών. Σε μια περίοδο που κυριαρχεί η αβεβαιότητα για την παγκόσμια οικονομία, είναι φυσικό για κάθε χώρα να εναποθέτει τις ελπίδες της για ανάκαμψη στους ισχυρούς κλάδους της οικονομίας, που μπορούν να εγγυηθούν την παραγωγή εισοδήματος και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Στη δύσκολη λοιπόν διεθνή συγκυρία, η ανάγκη για παροχή ακόμα ποιοτικότερων υπηρεσιών αποτελεί μονόδρομο. Οι καταναλωτές απαιτούν ολοένα και καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής και δεν θα διστάσουν να περιθωριοποιήσουν όσους προορισμούς και επιχειρήσεις δεν ανταποκριθούν στις νέες καταναλωτικές ανάγκες. Η 40η επετειακή xenia φιλοδοξεί να παραμείνει αρωγός στις προσπάθειες των επαγγελματιών του τουρισμού για ποιοτικές λύσεις, που θα βοηθήσουν στη διατήρηση του μεριδίου αγοράς της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο. Ο στόχος της 40ης επετειακής xenia παραμένει η βέλτιστη ενημέρωση της τουριστικής αγοράς σχετικά με νέα, καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τουρισμό. Παράλληλα, η xenia παραμένει η πρώτη επιλογή των εμπορικών επιχειρήσεων για την εποικοδομητική επαφή τους με την εγχώρια αλλά και διεθνή τουριστική αγορά.

Απόδειξη της πίστης των στελεχών της xenia Α.Ε. στην τουριστική βιομηχανία της χώρας αποτελεί η απόφαση της πραγματοποίησης της 41ης xenia στο νέο, υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο “Metropolitan Expo”, συνολικού εμβαδού 50.000 τ.μ., στις εγκαταστάσεις του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” από 27 έως 30 Νοεμβρίου του 2009″.

Μέσα στους χώρους της έκθεσης θα λειτουργήσει και ειδική στεγασμένη εγκατάσταση έκτασης 200 τ.μ., το επονομάζομενο xenia SPA Project, με ενημερωτικό χαρακτήρα γύρω από το SPA και την αγορά του, στον οποίο θα συμμετέχουν περίπου 60 εταιρείες υπηρεσιών και προϊόντων SPA.

Την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου θα παρουσιαστεί η ετήσια μελέτη “Τουρισμός Πολυτελείας: Οι τάσεις παγκόσμια – Οι προοπτικές στην Ελλάδα”, ενώ την Κυριακή 23 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση των προέδρων των Τοπικών Ενώσεων Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων – Διαμερισμάτων Ελλάδος. Τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, διοργανώνεται το 3ο Forum ΣΙΔΧ – ΣΕΤΕ, με θέμα “Internet Social Media: On-line Travel Communities”.

Τέλος, κατά τη 40η xenia, θα τιμηθούν (κατ`αλφαβητική σειρά) οι: Γιώργος Γραμματικάκης, Καθηγητής φυσικής, ερευνητής, πρώην Πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης, `Αγγελος Δεληβοριάς, καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης, διευθυντής Μουσείου Μπενάκη, και Λάζαρος Εφραίμογλου, ιδρυτής και πρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Αναμνηστικό θα απονεμηθεί στον πρώτο εκθέτη της xenia, κ. Τάσο Κιούλπαπα, ιδρυτή, πρόεδρο και δ/ντα σύμβουλο της εταιρείας ΞΕΝΕΞ Α.Ε.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024