Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΥΠΑΝ: Επτά μέτρα ενίσχυσης της τουριστικής ανάπτυξης της Σκύρου

ΥΠΑΝ: Επτά μέτρα ενίσχυσης της τουριστικής ανάπτυξης της Σκύρου

Επτά μέτρα ενίσχυσης της τουριστικής ανάπτυξης της Σκύρου προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, μετά τον πρόσφατο σεισμό που δημιούργησε προβλήματα στις τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού. […]

Επτά μέτρα ενίσχυσης της τουριστικής ανάπτυξης της Σκύρο<.>υ προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, μετά τον πρόσφατο σεισμό<…> που δημιούργησε προβλήματα στις τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού.

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας τουρισμού του υπουργείου κ. Δημήτριος Γεωργαράκης έκανε έκκληση σε όλους τους φορείς και τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή και να συμβάλουν στην αναστροφή του αρνητικού κλίματος που δημιουργήθηκε από τον σεισμό, που έχει περισσότερο ψυχολογικό και λιγότερο πρακτικό χαρακτήρα.

Ο κ. Γεωργαράκης και ο πρόεδρος του ΕΟΤ Κ. Ευγένιος Γιαννακόπουλος επισκέφθηκαν, προχθές, τις τουριστικές εγκαταστάσεις της Σκύρου και ενημερώθηκαν επιτόπου για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μετά τον πρόσφατο σεισμό της 26ης Ιουλίου 2001.

Οι εκπρόσωποι του ελληνικού τουρισμού είχαν επαφές και συναντήσεις με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των ξενοδόχων, των τουριστικών γραφείων, των ενοικιαζόμενων δωματίων κ.ά., με τους οποίους συζήτησαν τρόπους και ενέργειες που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της τουριστικής κίνησης προς τη Σκύρο.

Στη διάρκεια των συζητήσεων αποφασίσθηκε και ανακοινώθηκε πως το υπουργείο θα κινηθεί προς τις ακόλουθες κατευθύνσεις και ενέργειες, με τις οποίες θα επιδιωχθεί η επανένταξη της Σκύρου στους τουριστικούς προορισμούς, κυρίως για εσωτερικό τουρισμό, δεδομένου ότι οι ακυρώσεις ξένων ανέρχονται μόλις το 5% των αντίστοιχων κρατήσεων:

1. Παρέμβαση προς τους αρμόδιους φορείς (τράπεζες, οργανισμούς κλπ,) για την παροχή διευκολύνσεων σε όσους τουριστικούς επιχειρηματίες της Σκύρου έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

2. Παροχή τεχνικής βοήθειας και ουσιαστικών κατευθύνσεων από τον ΕΟΤ, ώστε οι μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις της Σκύρου να ενταχθούν στα προγράμματα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και ποιοτικού εκσυγχρονισμού.

3. Διερεύνηση των δυνατοτήτων ειδικής παρέμβασης μεγάλων των οργανισμών, τραπεζικών ιδρυμάτων, ΔΕΚΟ, κλπ., ώστε να επιδοτήσουν τις διακοπές εργαζομένων τους στη Σκύρο.

4. Επέκταση των ειδικών αυξημένων κινήτρων για διακοπές, μέσω του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού που αποφασίσθηκαν για την Σκύρο και για την προσεχή τουριστική περίοδο του 2002 και πιθανότατα και για το 2003, δεδομένου ότι η αποκατάσταση της τουριστικής κίνησης στα φυσιολογικά επίπεδα απαιτεί βάθος χρόνου 2-3 ετών.

5. Χρηματοδότηση και παροχή τεχνικής βοήθειας προς τη Νομαρχία Ευβοίας για την κατάρτιση ειδικού προγράμματος προβολής της νήσου Σκύρου ως τουριστικού προορισμού.

6. Συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών ώστε στις άγονες αεροπορικές γραμμές να περιληφθεί και η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Σκύρο, δεδομένου ότι στην συμπρωτεύουσα υπάρχει μεγάλη παροικία Σκυριανών.

7. Σύνδεση της Σκύρου και της Αττικής με ταχύπλοα σκάφη, ώστε να αναπτυχθεί και ο τουρισμός του Σαββατοκύριακου, από τον οποίο επωφελούνται, ήδη τα νησιά Κυκλάδων.

Ο γενικός γραμματέας Τουρισμού του υπουργείου Ανάπτυξης επεσήμανε, σε σχετικές δηλώσεις του, ότι η Σκύρος είναι ένα πανέμορφο νησί, με φιλόξενους κατοίκους, αρχαιολογικούς θησαυρούς που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα και προσφέρει πολλές εναλλακτικές δυνατότητες διακοπών. Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, πρόσθεσε ο κ. Γεωργαράκης, ελάχιστα έχουν να κάνουν με τις συνέπειες από τον σεισμό , οι οποίες για τις τουριστικές επιχειρήσεις ήταν ασήμαντες και περισσότερο με την μεγάλη δημοσιότητα που πήρε το ζήτημα του σεισμού, εξ αιτίας της οποίας θορυβήθηκαν πολλοί έλληνες και ακύρωσαν τις διακοπές τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ το 690% των τουριστών της Σκύρου είναι έλληνες και το 40% ξένοι, οι ακυρώσεις αφορούν τους πρώτους.

Στην προσπάθεια αποκατάστασης της “τουριστικής ηρεμίας” στην Σκύρο, κατέληξε ο κ. Γεωργαράκης, θα πρέπει να συμβάλλουν οι πάντες. Επισημαίνεται ότι έχουν καταγραφεί ήδη από ειδική επιτροπή στελεχών του ΕΟΤ τα προβλήματα από τον πρόσφατο σεισμό στην Σκύρο, που αφορούν στην πληρότητα των τουριστικών καταλυμάτων, στις ακυρώσεις κρατήσεων, στις επιπτώσεις στις εργασίες των επιχειρήσεων τουριστικών γραφείων και γραφείων ενοικιάσεως αυτοκινήτων κλπ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024