Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΥπερκάλυψη μέχρι και 200% για το leader+

Υπερκάλυψη μέχρι και 200% για το leader+

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το εθνικό πρόγραμμα και τα 40 τοπικά προγράμματα αγροτικού τουρισμού που υπάγονται στο leader+, μετά και την υπογραφή σχετικών συμβάσεωνμε το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων. […]

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το εθνικό πρόγραμμα και τα 40 τοπικά προγράμματα αγροτικού τουρισμού που υπάγονται στο leader+, μετά και την υπογραφή σχετικών συμβάσεων<...>με το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων.

Ειδικότερα, όσο αφορά σε συγκεκριμένες δράσεις, έχουν υποβληθεί 1.206 επενδυτικές προτάσεις ύψους 196,9 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο 87 προκηρύξεων τοπικών προγραμμάτων, ύψους 80,1 εκατ. ευρώ. Πρόκειται δηλαδή για υπερκάλυψη που ξεπερνάει το 200%.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του αρμοδίου υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης, οι απορροφήσεις κατά το 2006 θα εξελιχθούν σε ικανοποιητικό επίπεδο και σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις.

Κατά την 9η συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης η οποία και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Μαΐου 2006 στο Ηράκλειο της Κρήτης, θα γίνει αναλυτική ενημέρωση από τον ειδικό γραμματέα του Γ` Κ.Π.Σ. του υπουργείου κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη ο οποίος θα αναφερθεί λεπτομερέστατα στην πορεία του προγράμματος leader+.

Από τα παραπάνω στοιχεία προκύπτει το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον του κοινού το οποίο οφείλεται τόσο στην ευρεία δημοσιοποίηση του προγράμματος σε εθνικό επίπεδο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και σε τοπικό επίπεδο όσο και στην προτίμηση των επενδυτών για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, λόγω της αποτελεσματικότητάς του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το leader+ απευθύνεται στο ευρύτερο επενδυτικό κοινό – φυσικά ή νομικά πρόσωπα (ιδιώτες, οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, επιχειρήσεις Ο.Τ.Α, Συνεταιρισμοί, Σύλλογοι κ.λπ.). Αναγκαίες προϋποθέσεις για την υποβολή των προτάσεων είναι να υπάρχει εγκεκριμένο πρόγραμμα Leader+ στη συγκεκριμένη περιοχή, επενδυτική πρόταση να εντάσσεται στη φιλοσοφία και το περιεχόμενο του τοπικού προγράμματος και ο ενδιαφερόμενος να διαθέτει την ίδια συμμετοχή.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024