Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΥπουργεία Τουρισμού και Παιδείας μελετούν την πρόταση της 'σχολικής ανάπαυλας'
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων

Υπουργεία Τουρισμού και Παιδείας μελετούν την πρόταση της 'σχολικής ανάπαυλας'

Η πρόταση της ΠΟΞ αποσκοπεί, αφενός μεν στη διαμόρφωση πιο ευνοϊκών προϋποθέσεων και κινήτρων για περιηγήσεις και επισκέψεις οικογενειών στις περιοχές της ελληνικής υπαίθρου, αφετέρου δε, στην ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών στους δοκιμαζόμενους από την κρίση προορισμούς.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας, στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος και Τουρισμού κα Ό. Κεφαλογιάννη, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γ.Α. Ρέτσος υπέβαλε την πλήρη πρόταση της ΠΟΞ για τη θέσπιση ολιγοήμερης περιόδου “σχολικής ανάπαυλας” κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, στα πρότυπα πολλών ευρωπαϊκών χωρών.

Η πρόταση αυτή αποσκοπεί, αφενός μεν στη διαμόρφωση πιο ευνοϊκών προϋποθέσεων και κινήτρων για περιηγήσεις και επισκέψεις οικογενειών στις περιοχές της ελληνικής υπαίθρου, με ταυτόχρονη ανάδειξη των πολιτιστικών και πολιτισμικών στοιχείων κάθε περιοχής, αφετέρου δε, στην ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών στους δοκιμαζόμενους από την κρίση προορισμούς, που βασίζονται στην εσωτερική τουριστική αγορά.

Τα συναρμόδια υπουργεία εξετάζουν την πρόταση στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για την Παιδεία, τον Τουρισμό και την Περιφερειακή Ανάπτυξη και σύντομα θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, η υπουργός Τουρισμού δήλωσε: “Μελετάμε την πρόταση της ΠΟΞ με τη δέουσα σοβαρότητα και όχι με τρόπο πρόχειρο και αποσπασματικό. Την εξετάζουμε στο πλαίσιο μιας ευρύτερης κυβερνητικής πολιτικής που έχει κοινωνικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα. Πολύ σύντομα θα κάνουμε συγκεκριμένες ανακοινώσεις”.

Ο αριθμός των ημερών της “Λευκής Εβδομάδας” αναμένεται να οριστικοποιηθεί έως την Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου. Σημειώνεται ότι η “Λευκή Εβδομάδα” αναμένεται να ισχύσει μόνο για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια και όχι για τα Δημοτικά Σχολεία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024