Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΥπουργείο Τουρισμού: Νωρίτερα θα ξεκινήσει φέτος η καμπάνια για το 2020
Τουριστική πολιτική

Υπουργείο Τουρισμού: Νωρίτερα θα ξεκινήσει φέτος η καμπάνια για το 2020

Εστίαση σε διαφορετικό επίπεδο τουρίστα και όχι μόνο στα πακέτα all inclusive, καθώς και σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού, από τη διοίκηση του υπουργείου.

Τρία στοιχήματα καλείται να κερδίσει η σημερινή ηγεία του Υπουργείου Τουισμού, σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Φραγκάκη, γενικό γραμματέα του υπουργείου. Ο κ. Φραγκάκης παραβρέθηκε χθες σε πάνελ εκδήλωσης της European Bank of Recontruction & Development – EBRD, για την παρουσίαση της νέας της στρατηγικής στην Ελλάδα. Ο στόχος της νέας στρατηγικής της EBRD είναι να στηρίξει τη βιώσιμη ανάπτυξη και λειτουργία των κλάδων του real estate και του τουρισμού στις χώρες όπου η EBRD επενδύει. Τα “πράσινα” κτίρια, ο τουρισμός χωρίς αποκλεισμούς και η αστική αναγέννηση βρίσκονται στο επίκεντρο της στρατηγικής. Ήδη η τράπεζα συνεργάζεται σε επίπεδο διαχείρησης προορισμών με τους Δήμους Ρόδου και Σαντορίνης μέσω της εταιρείας Destination Marketing Agency, Toposophy.

Ο κ. Φραγκάκης είπε χαρακτηριστικά: “Έχουμε να κερδίσουμε τρία στοιχήματα:

  • πρώτο στοίχημα: να διατηρήσουμε τον αριθμό των τουριστών που έχουμε ήδη σήμερα
  • δεύτερο στοίχημα: να αυξήσουμε το μερίδιό μας στη διεθνή τουριστική αγορά και
  • τρίτο στοίχημα: να δουλέψουμε για τη βιωσιμότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος”.

“Η κατάρρευση της Thomas Cook μας ταρακούνησε. Προφανώς και θέλουμε τον μαζικό τουρισμό, αλλά όχι ως μονοπώλιο μεγάλων TOs στην αγορά. Αντιθέτως, επιθυμούμε να υπάρχει διάχυση και σε μικρότερες τουριστικές επιχειρησεις”, συνέχισε ο κ. Φραγκάκης. “Η καμπάνια του 2020 θα ξεκινήσει νωρίτερα φέτος και θα εστιάζει σε ένα άλλο επίπεδο τουρίστα, όχι δηλαδή μόνο στα πακέτα all inclusive, καθώς και σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού”.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η Charlotte Ruhe, διευθύνουσα σύμβουλος της EBRD για την Κεντρική και ΝΑ Ευρώπη, ο Vlaho Kojakovic, επικεφαλής της EBRD για τον τομέα του τουρισμού και των ακινήτων, η Sabina Dziurman, επικεφαλής της EBRD για την Ελλάδα και την Κύπρο, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κ. Κωνσταντίνος Λούλης και ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μόραλης.

Στη φωτογραφία, το πάνελ της συζήτησης στην εκδήλωση της EBRD, με συντονιστή τον Vlaho Kojakovic (αριστερά) και τον κ. Φραγκάλη στο μέσον.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024