Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΥπουργείο Τουρισμού: Ζήτημα κορυφαίας προτεραιότητας η ασφάλεια ψηφιακών υποδομών και υπηρεσιών
Τουρισμός και τεχνολογία

Υπουργείο Τουρισμού: Ζήτημα κορυφαίας προτεραιότητας η ασφάλεια ψηφιακών υποδομών και υπηρεσιών

Οι επισκέπτες στη χώρα μας πρέπει να έχουν το συναίσθημα της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης στην επικοινωνία τους, αλλά και στις συναλλαγές τους που πραγματοποιούνται με ψηφιακά μέσα.

Στις μεγάλες προοπτικές που ανοίγει για τον τουρισμό η ψηφιακή οικονομία, αλλά και στην ανάγκη διασφάλισης ενός υψηλού επιπέδου ασφάλειας και εμπιστοσύνης στις συναλλαγές που πραγματοποιούνται με ψηφιακά μέσα, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, μιλώντας σε ημερίδα που συνδιοργανώθηκε από την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, τον Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, την TUV Hellas (TUV NORD) και τον τοπικό συνεργάτη της για τα Δωδεκάνησα Multicom Invest, στο Best Western Plaza Hotel στη Ρόδο.

Ο κ. Κόνσολας τόνισε ότι η ψηφιοποίηση της οικονομίας είναι ζήτημα ανταγωνιστικότητας και συνδέεται με την προετοιμασία των θέσεων εργασίας του αύριο. Ανέφερε ότι οι επισκέπτες στη χώρα μας πρέπει να έχουν το συναίσθημα της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης στην επικοινωνία τους, αλλά και στις συναλλαγές τους που πραγματοποιούνται με ψηφιακά μέσα.

Επεσήμανε ότι η Ελλάδα, μαζί με την Ισπανία, ήταν οι μόνες χώρες που δε μετέφεραν στο Εθνικό Δίκαιο -εντός της προθεσμίας που είχε τεθεί- το κοινοτικό κεκτημένο και συγκεκριμένα την Οδηγία 680/2016 για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, γεγονός που συνεπάγεται πρόστιμα και κυρώσεις.

“Το Υπουργείο Τουρισμού θεωρεί ως ζήτημα κορυφαίας προτεραιότητας την ασφάλεια ψηφιακών υποδομών και υπηρεσιών, ενθαρρύνει  και συνδράμει κάθε προσπάθεια για συμμόρφωση με τα πρότυπα και τους νόμους σε εθνικό, κοινοτικό και διεθνές επίπεδο. Η κυβέρνηση θα καταθέσει νομοσχέδιο με το οποίο θα συμμορφώνεται η χώρα μας στο κοινοτικό κεκτημένο και θα διασφαλίζεται απολύτως η προστασία των προσωπικών δεδομένων”, τόνισε ο κ. Κόνσολας.

Ακόμη, ο κ. Κόνσολας συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Franz Kolb, επικεφαλής του διπλωματικού τμήματος και οικονομικής ανάπτυξης της Πολιτείας της Γιούτα των ΗΠΑ. Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα οικονομικής και τουριστικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Τέθηκε το ζήτημα ενίσχυσης των πτήσεων προς την Ελλάδα, αλλά και η δυνατότητα κοινών δράσεων και προγραμμάτων τουριστικής προβολής, μέσα από την προοπτική διαμόρφωσης ενός μνημονίου συνεργασίας. Για το σκοπό αυτό συμφωνήθηκε να υπάρξει μια νέα συνάντηση το επόμενο διάστημα.

Συζητήθηκαν, επίσης, τα ζητήματα της τουριστικής εκπαίδευσης με τον κ. Kolb να ενημερώνει τον Έλληνα υφυπουργό Τουρισμού για τις βέλτιστες πρακτικές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που έχει υιοθετήσει η Πολιτεία της Γιούτα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024