Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΥψηλά τα ποσοστά παραβατικότητας των τουριστικών επιχειρήσεων
Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων

Υψηλά τα ποσοστά παραβατικότητας των τουριστικών επιχειρήσεων

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπ.Ε.Ε, Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, κατά την 2η εβδομάδα του Αυγούστου (από 10 έως 16 Αυγούστου) ελέγχθηκαν 534 εταιρείες και διαπιστώθηκαν 15.538 παραβάσεις σε 334 από αυτές. Τα ποσοστά παραβατικότητας…

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπ.Ε.Ε, Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, κατά την 2η εβδομάδα του Αυγούστου (από 10 έως 16 Αυγούστου)<...> ελέγχθηκαν 534 εταιρείες και διαπιστώθηκαν 15.538 παραβάσεις σε 334 από αυτές. Τα ποσοστά παραβατικότητας, είναι κατά μέσο όρο 62,55% και θεωρούνται ιδιαίτερα υψηλά.

Ειδικότερα, τα συνεργεία της Υπ.Ε.Ε., από όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις, διενεργούν ελέγχους στους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, σε εταιρείες εστίασης, διασκέδασης, ενοικίασης οχημάτων, σε ξενοδοχειακές μονάδες και καταλύματα, σε επιχειρήσεις που παρέχουν κάθε είδους υπηρεσίες στις οργανωμένες ή μη παραλίες και σε άλλες που δραστηριοποιούνται άμεσα ή έμμεσα στον χώρο ευρύτερα του τουρισμού και όχι μόνο.

Το πρόγραμμα ελέγχων εκπονείται ανά εβδομάδα, είναι απολύτως ευμετάβλητο-μεταβάλλεται η περιοχή που ελέγχει κάθε διεύθυνση – περιορίζει κάθε μορφή και έννοια εντοπιότητας, τα συνεργεία που πραγματοποιούν τους ελέγχους παραμένουν μικρό χρόνο σε κάθε περιοχή και λειτουργούν χωρίς περιορισμούς (π.χ. μη έλεγχος σε εταιρεία που έχει ελεγχθεί πρόσφατα από άλλο συνεργείο).

Σε κάθε περίπτωση η Υπ.Ε.Ε. δεν αρκείται στα ποσοτικά μεγέθη των ελέγχων και θα αναλύσει και τα ποιοτικά στοιχεία αυτών πριν προχωρήσει σε άλλες ενέργειες, όπως είναι για παράδειγμα η δημιουργία πρόσθετου αρχείου παραβατών (όπως  υπάρχει αρχείο των εταιρειών για πλαστά και εικονικά τιμολόγια). Οι έλεγχοι της επόμενης περιόδου θα προσανατολιστούν σε όλες τις περιπτώσεις τόσο με υψηλή όσο και με  χαμηλή παραβατικότητα για να διακριβώσουν ποιες ήταν οι συνέπειες από τους ελέγχους και βεβαίως να επιβάλλουν υψηλότερες ποινές σε τυχόν υπότροπους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024