Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΥψηλό το ποσοστό συμμόρφωσης των προβληματικών τουριστικών επιχειρήσεων

Υψηλό το ποσοστό συμμόρφωσης των προβληματικών τουριστικών επιχειρήσεων

Η ΠΟΕΣΕ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, σε ανακοίνωση της σχετικά με το Δελτίο Τύπου του ΕΦΕΤ, για τα συμπεράσματα συστηματικών ελέγχων Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΦΕΤ Αττικής σε επιχειρήσεις μαζικής […]

Η ΠΟΕΣΕ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, σε ανακοίνωση της σχετικά με το Δελτίο Τύπου του ΕΦΕΤ, για τα συμπεράσματα συστηματικών<...> ελέγχων Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΦΕΤ Αττικής σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και μαζικής τροφοδοσίας τονίζει ότι το ποσοστό συμμόρφωσης των προβληματικών τουριστικών επιχειρήσεων είναι πραγματικά υψηλό.

Σύμφωνα με την ομοσπονδία διενεργήθηκαν συνολικά το πρώτο εννιάμηνο του έτους, 20.259 έλεγχοι και παραπέμπονται στον εισαγγελέα 67 περιπτώσεις με ποσοστό συνόλου 2,9%. Σε δείγμα 120 επιχειρήσεων τροφίμων κατά τον πρώτο έλεγχο, 30 επιχειρήσεις, ποσοστό 25%, είχαν πλήρη συμμόρφωση στις απαιτήσεις των προδιαγραφών του ΕΦΕΤ. Στον επανέλεγχο από τις 90 επιχειρήσεις, οι 64 επιχειρήσεις παρουσίασαν μερική συμμόρφωση και τέλος παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα 6 με ποσοστό 5%. Προσωρινή δε αναστολή λειτουργίας επεβλήθη σε 2 επιχειρήσεις ποσοστό 1,6%.

«Πιστεύουμε» τονίζει η ανακοίνωση, «ότι το υψηλό ποσοστό συμμόρφωσης και το ελάχιστο ποσοστό προβληματικών επιχειρήσεων δείχνουν, σε όσους μπορούν να δουν αντικειμενικά το σοβαρό θέμα της Δημόσιας Υγείας, ότι ο κλάδος ταχύτατα και με υψηλό αίσθημα ευθύνης αντιμετωπίζει τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν, κάτι που αναγνωρίζει και ο ΕΦΕΤ στο δελτίο τύπου του. Καταγγέλλουμε τις όποιες ενέργειες από όπου και αν προέρχονται στην προσπάθεια σπίλωσης της εικόνας του κλάδου και του τουρισμού μας γενικότερα».

«Καλούμε», συνεχίζει η ανακοίνωση «όλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων να αναλογισθούν τις ευθύνες τους απέναντι σε 200.000 επιχειρήσεις και 700.000 εργαζόμενους του κλάδου, την κοινή γνώμη την Εθνική Οικονομία και να πάψουν να υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια της επιτυχίας των Ολυμπιακών Αγώνων. Τα υψηλά ποσοστά συμμόρφωσης του κλάδου και η στήριξη από την πλευρά της Ομοσπονδίας της προσπάθειας του ΕΦΕΤ για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων, ποτών, δείχνουν την προσήλωση μας στην επίτευξη του στόχου που είναι διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, η αναβάθμιση του κλάδου και των υπηρεσιών που προσφέρουμε, και η κατοχύρωση των ίδιων των επαγγελματιών».

Η ομοσπονδία δηλώνει ότι «Μεμονωμένες περιπτώσεις κακών επαγγελματιών, θα βρουν απέναντι τους της Ομοσπονδία. Καλούμε όλους όσους άδικα σπίλωσαν ή προσπάθησαν να σπιλώσουν τον κλάδο, να αποκαταστήσουν την αλήθεια».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024