Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΖωτικά προβλήματα των εκθέσεων και των συνεδρίων συζήτησε ο ΣΕΟΕΣ με τον υφυπουργό Τουρισμού

Ζωτικά προβλήματα των εκθέσεων και των συνεδρίων συζήτησε ο ΣΕΟΕΣ με τον υφυπουργό Τουρισμού

Ζωτικής σημασίας θέματα που απασχολούν τον κλάδο των εκθέσεων και των συνεδρίων είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει εχθές το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Ελλήνων Οργανωτών Εκθέσεων & Συνεδρίων Σ.Ε.Ο.Ε.Σ. στον υφυπουργό Τουρισμού Αναστάσιο Λιάσκο

Ζωτικής σημασίας θέματα που απασχολούν τον κλάδο των εκθέσεων και των συνεδρίων είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει<...> εχθές το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Ελλήνων Οργανωτών Εκθέσεων & Συνεδρίων Σ.Ε.Ο.Ε.Σ. στον υφυπουργό Τουρισμού Αναστάσιο Λιάσκο, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Τάσο Κούμανη και τη Γεν. Γραμματέα κ. Δήμητρα Μιχαήλ.

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ο.Ε.Σ. ενημέρωσε πλήρως τον κ. Λιάσκο, με παράθεση ιστορικών στοιχείων όλης της διαδρομής του θεσμού των εκθέσεων και συνεδρίων και των πολυετών αγώνων των μελών του συνδέσμου για την καθιέρωση των δύο δραστηριοτήτων ως μία από τις βασικές ειδικές μορφές τουρισμού.

Παρέδωσε περιεκτικό υπόμνημα, στο οποίο αποδεικνύεται η μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλαν οι πρωτοπόροι οργανωτές εκθέσεων και συνεδρίων και ιδρυτικά μέλη του Σ.Ε.Ο.Ε.Σ., με δραστηριότητα άνω των 35 ετών, για να μπορέσουν κάτω από αντίξοες συνθήκες να καταστήσουν τις εκθέσεις και τα συνέδρια θεσμό, με μοναδική προσφορά στην τουριστική εξέλιξη της χώρας και την εθνική οικονομία.

Παράλληλα, το Δ.Σ. ανέπτυξε αιτήματα για την αντιμετώπιση ζωτικής σημασίας προβλημάτων του χώρου, τα οποία συνοπτικά είναι:

  1. Η ένταξη των δραστηριοτήτων “οργάνωση εκθέσεων και συνεδρίων” στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Τουρισμού.
  2. Η θέσπιση νόμου που να ορίζει τα της λειτουργίας από κοινού των εκθέσεων και συνεδρίων και των εκθεσιακών και συνεδριακών κέντρων.
  3. Η εξασφάλιση, στέγης των δραστηριοτήτων των μελών του συνδέσμου και η οριστική απόφαση για το εκθεσιακό- συνεδριακό κέντρο του ανατολικού αεροδρομίου του Ελληνικού.

Ο Υφυπουργός αναγνώρισε τη μεγάλη συμβολή των μελών του Σ.Ε.Ο.Ε.Σ., στην πορεία του τουρισμού και της εθνικής οικονομίας και χαρακτήρισε τα αιτήματα τους απόλυτα δίκαια.

Δήλωσε δε ότι είναι μια από τις λίγες περιπτώσεις αιτημάτων φορέα, που αντιμετωπίζει από την ημέρα αναλήψεως των καθηκόντων του, τα οποία δεν έχουν σχέση με παροχές και οικονομικές ενισχύσεις.

Δεσμεύτηκε να μελετήσει το υπόμνημα των τριών αιτημάτων και να δώσει λύσεις στα πλαίσια του νομοσχεδίου που αφορά τη λειτουργία του Υπουργείου Τουρισμού.

Το Δ.Σ. του συνδέσμου εξέφρασε την ικανοποίηση του στον κ. Υφυπουργό για την κατανόηση που έδειξε αλλά και την πρόθεση του να αντιμετωπιστούν προβλήματα του κλάδου, που επί δεκαετίες παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Προς τούτο, θα υπάρξουν και νεότερες συναντήσεις του προεδρείου του Σ.Ε.Ο.Ε.Σ. με συνεργάτες, συμβούλους του κ. Λιάσκου, προκειμένου να επισπευτούν οι διαδικασίες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024