Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςFedHATTA – HATTA: Νέες δυνατότητες τουριστικής συνεργασίας με την Αλβανία
Σχέσεις Ελλάδας- Αλβανίας

FedHATTA – HATTA: Νέες δυνατότητες τουριστικής συνεργασίας με την Αλβανία

Συνάντηση των Οργανισμών με εκπροσώπους του υπουργείου Τουρισμού της Αλβανίας.

Συνάντηση με αποστολή κυβερνητικών εκπροσώπων του τουρισμού της Αλβανίας, που επισκέφθηκε την Ελλάδα, πραγματοποίησε η FedHATTA και ο ΗΑΤΤΑ στα γραφεία της Ομοσπονδίας και του Συνδέσμου στην Αθήνα, με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα ανάπτυξης του τουρισμού και ενίσχυσης των τουριστικών ροών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης και ο προέδρος του ΗΑΤΤΑ, κ. Νικόλας Κελαϊδίτης, και την Αλβανική πλευρά εκπροσώπησαν: η υπουργός Τουρισμού και Περιβάλλοντος, κ. Mirela Kumbaro, η γενική διευθύντρια Οικονομικών Υποθέσεων και Υποστηρικτικών Υπηρεσιών του υπουργείου, κ. Sofjan Jaupaj, ο σύμβουλος Υπουργού, κ. Erjon Uka, η προσωπική βοηθός του υπουργείου, κ. Blerta Cali, η πρέσβειρα της Αλβανίας στην Ελλάδα, κ. Luela Hajdaraga, και η αναπληρώτρια επικεφαλής-πληρεξούσια υπουργού της Πρεσβείας της Αλβανίας στην Ελλάδα, κ. Elvira Isufi.

Η συνάντηση ήταν εποικοδομητική, αποτέλεσε συνέχεια προηγούμενων συναντήσεων που έχει πραγματοποιήσει η Ομοσπονδία με την Αλβανική πλευρά, και στόχος ήταν η περαιτέρω ανάπτυξη των τουριστικών δραστηριοτήτων μεταξύ των δύο χωρών.

O πρόεδρος της FedHATTA κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, δήλωσε: «Είμαστε ικανοποιημένοι από τις επαφές με το υπουργείο Τουρισμού της Αλβανίας, από τις οποίες γνωρίζουμε ότι μπορούμε να αντλήσουμε αμοιβαία οφέλη στον τουρισμό. Όλες οι αγορές μπορούν να συμβάλλουν στη αναβάθμιση του τουρισμού, σε επίπεδο τουριστικών ροών, γνώσεων, ανταλλαγής πρακτικών και ευρύτερης ενίσχυσης της τουριστικής αγοράς».

Ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, κ. Νικόλας Κελαϊδίτης, δήλωσε: «Οι σχέσεις μας με χώρες του εξωτερικού αναβαθμίζονται διαρκώς και δεν σταματούμε τον αγώνα για ένα εξωστρεφές περιβάλλον στον Ελληνικό οργανωμένο τουρισμό. Οι σύγχρονες προκλήσεις στον τουριστικό κλάδο ευρύτερα αλλά και στα τουριστικά γραφεία, όπως η αειφορία, η τεχνολογική μετάβαση και η αποδοτική λειτουργία των επιχειρήσεων δεν μας επιτρέπουν τίποτα λιγότερο από το να ακολουθήσουμε αυτή την κατεύθυνση».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024