Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςFedHATTA – HATTA: Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας με την ASTA – Σε γερές βάσεις ο τουρισμός μεταξύ Ελλάδας – Αμερικής
Τουριστικοί Φορείς

FedHATTA – HATTA: Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας με την ASTA – Σε γερές βάσεις ο τουρισμός μεταξύ Ελλάδας – Αμερικής

Η συνεργασία των ελληνικών τουριστικών γραφείων με την ASTA περιλαμβάνει την ανταλλαγή γνώσεων αλλά και την αξιολόγηση δυνατοτήτων για περαιτέρω ανάπτυξη των αμφίδρομων τουριστικών ροών με τη διοργάνωση εκδηλώσεων.

Μνημόνιο Συνεργασίας (MOC) υπέγραψαν ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, ΗΑΤΤΑ και η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA με τον μεγαλύτερο σύνδεσμο ταξιδιωτικών γραφείων της Αμερικής, ASTA (American Society of Travel Advisors), ανανεώνοντας το ήδη υπάρχον Σύμφωνο του 2018.

Με το MOC, οι κορυφαίοι φορείς οργανωμένου τουρισμού της Αμερικής και της Ελλάδας δεσμεύονται εκ νέου να αναλάβουν κοινές πρωτοβουλίες για την αμφίδρομη στήριξη της τουριστικής ανάπτυξης, βάσει των δυνατοτήτων που διαθέτουν οι συμβαλλόμενοι φορείς και σύμφωνα με το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο κάθε χώρας.

Η συνεργασία των ελληνικών τουριστικών γραφείων με την ASTA περιλαμβάνει την ανταλλαγή γνώσεων αλλά και την αξιολόγηση δυνατοτήτων για περαιτέρω ανάπτυξη των αμφίδρομων τουριστικών ροών με τη διοργάνωση εκδηλώσεων, όπως επαγγελματικά ταξίδια και σεμινάρια, για τουριστικά γραφεία και ταξιδιωτικούς συμβούλους αλλά και μέσα ενημέρωσης στις δύο χώρες, όταν κρίνεται ότι θα υπάρξει όφελος από αυτές.

Ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, κ. Νικόλας Κελαϊδίτης, ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για τη διεύρυνση των δυνατοτήτων συνεννόησης και συνεργασίας μας με την ASTA η οποία δρομολογείται επισήμως με την υπογραφή του MOC και θα γίνει εφικτή με κοινές προσπάθειες με γνώμονα την τουριστική ανάπτυξη. Ο ΗΑΤΤΑ και η FedHATTA συνεχίζουν στο μονοπάτι που γίνεται μονόδρομος για τον τουρισμό και ονομάζεται εξωστρέφεια και συνέργειες».

Ο πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, δήλωσε: «Η ASTA, ως εκπρόσωπος μιας ιδιαίτερα σημαντικής αγοράς ταξιδιωτών για την Ελλάδα, της Αμερικανικής, συνεχίζει να αποτελεί ισχυρό μας σύμμαχο στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, και τα τουριστικά γραφεία έχουν πολλά να κερδίσουν από την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, γνώσεων και συμφωνιών με τους Αμερικανούς επαγγελματίες. Η ανανέωση του Συμφώνου Συνεργασίας σημαίνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που δείχνει η Αμερικανική αγορά για την αγαστή μας συνεργασία στον χώρο του τουρισμού και για τις δύο χώρες».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024