Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΗ Κυβέρνηση κατηγοριοποιεί υγειονομικά τα νησιά, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
Τουριστική πολιτική

Η Κυβέρνηση κατηγοριοποιεί υγειονομικά τα νησιά, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ν. Σαντορινιός: 'Η Κυβέρνηση, αντί να αναλαμβάνει τις ευθύνες της απέναντι στα νησιά, τα καταδικάζει σε υποβάθμιση'.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο “Αιγαίο TV“, ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Σαντορινιός σχολίασε ανακοινώσεις του Υπουργείου Τουρισμού σχετικά με την υγειονομική κατηγοριοποίηση των νησιών.

“Η κατηγοριοποίηση των νησιών με βάση το υγειονομικό τους προφίλ, η οποία μάλιστα ανακοινώθηκε επίσημα από τον ίδιο τον Υπουργό Τουρισμού, είναι απαράδεκτη. Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, μάλιστα, όλα σχεδόν τα νησιά, βρίσκονται είτε στην Β’, είτε στην Γ΄ κατηγορία. Το Υπουργείο Τουρισμού αντί να διαφημίζει τα νησιά, τα δυσφημεί με αισχρό τρόπο, είπε ο κ. Σαντορινιός.

“Την ώρα που η Κυβέρνηση έπρεπε να λαμβάνει μέριμνες ώστε να ενισχυθούν οι δομές υγείας των νησιών, να οριστούν νοσοκομεία αναφοράς στα μεγάλα νησιά (π.χ. στη Ρόδο και στην Κω), να ενισχυθεί το ΕΚΑΒ για την μεταφορά κρουσμάτων από τα νησιά και να στελεχωθούν άμεσα τα Αγροτικά Ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας των μικρών νησιών, τα καταδικάζει σε υποβάθμιση.

Η Κυβέρνηση, αντί να αναλαμβάνει τις ευθύνες της απέναντι στα νησιά, μεταφέρει το βάρος στις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες, κάνοντας τους νησιώτες να αισθάνονται πολίτες Β και Γ κατηγορίας”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024