Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΗ Π.Ο.Ξ.Ε.Ν. στηρίζει την 24ωρη απεργία του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων
Νομοθεσία

Η Π.Ο.Ξ.Ε.Ν. στηρίζει την 24ωρη απεργία του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

Οι διπλωματούχοι ξεναγοί της Ελλάδας ζητούν από τους αρμόδιους φορείς και συγκεκριμένα από το υπουργείο Πολιτισμού να αποσύρει το Νομοσχέδιο.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό 5 μεγάλα αρχαιολογικά μουσεία κρατούν κλειστές τις πόρτες τους σήμερα, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, διαμαρτυρόμενος με το σχέδιο νόμου, που τίθεται προς ψήφιση στη Βουλή.

Με σχετική ανακοίνωσή της, η ΠΟΞΕΝ χαιρετίζει την απεργία και αντιτίθεται στο νομοσχέδιο που έχει υποβάλλει προς ψήφιση το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΞΕΝ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών, Π.Ο.Ξ.Ε.Ν , ενώνει τη φωνή της με όσους δηλώνουν την αντίθεσή τους στη μετατροπή πέντε εμβληματικών δημοσίων μουσείων ( Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, Χριστιανικό και Βυζαντινό Μουσείο, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου ) σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) .

Τα μουσεία τόσο μέσω των ανεκτίμητων συλλογών τους όσο και μέσω των προσώπων που τα στελεχώνουν δεν είναι απλοί χώροι πολιτιστικής επιμόρφωσης. Είναι οι κατεξοχήν φορείς έρευνας, μελέτης και συντήρησης, αποστολή την οποία, όπως μέχρι σήμερα έχουν αποδείξει, έχουν υπηρετήσει επάξια, ισχυροί θεματοφύλακες της πλούσιας ιστορικής – αρχαιολογικής κληρονομιάς για τις γενιές του σήμερα και τις γενιές του αύριο.

Οι διπλωματούχοι ξεναγοί της Ελλάδας ζητούν από τους αρμόδιους φορείς και συγκεκριμένα από το υπουργείο Πολιτισμού να αποσύρει το Νομοσχέδιο και να ανοίξει το δρόμο σε έναν ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο που θα έχει σκοπό την ουσιαστική αξιοποίηση και βελτίωση του ισχύοντος πλαισίου λειτουργίας τους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024