Τελευταία νέα
HomeΤουριστικοί ΦορείςΚαυτά θέματα του τουρισμού συζητούν οι Διευθυντές ξενοδοχείων της Κρήτης
Ξενοδοχεία

Καυτά θέματα του τουρισμού συζητούν οι Διευθυντές ξενοδοχείων της Κρήτης

Στην Πλάκα Ελούντας πραγματοποιήθηκε η Ολομέλεια μηνός Αυγούστου του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, με κυρίαρχα θέματα την έλλειψη προσωπικού, την ανάγκη για βιωσιμότητα και αειφόρο ανάπτυξη καθώς και την νέα σχετική νομοθεσία.

Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων συνεχίζοντας τις επισκέψεις του σε όλους τους νομούς της Κρήτης, πραγματοποίησε χθες υβριδικά με επιτυχία την Ολομέλεια μηνός Αυγούστου, στο πολυτελές ξενοδοχείο Blue Palace Elounda, A Luxury Collection Resort Crete, στην Πλάκα Ελούντας, Λασιθίου.

Αρχικά ο πρόεδρος κ. Σφακιανάκης Γιώργος, καλωσόρισε κι ευχαρίστησε τα μέλη, τους ομιλητές για την παρουσία τους.

Τα θέματα που συζητήθηκαν στην Ολομέλεια ήταν όλα τα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος στις  μέρες μας.

Ο Αντιδήμαρχος  Αγ. Νικολάου και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ν. Λασιθίου, κ. Χαριτάκης Θωμάς, παρευρέθηκε  στην εκδήλωση και αναφέρθηκε στο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τουριστικές Σχολές, τονίζοντας πως οι Σχολές θα πρέπει να αναβαθμιστούν και να αποκτήσουν σύγχρονες και αξιοπρεπείς εγκαταστάσεις για την εκπαίδευση των μαθητών και εν δυνάμει μελλοντικών εργαζομένων στην τουριστική βιομηχανία.

Ακολούθησε η παρουσίαση από τον κ. Φωσκολάκη Μπάμπη, μέλος του Συλλόγου, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ξ. Ηρακλείου και του Δ.Σ. των Phaea Resorts, με θέμα “Οικονομία της φιλοξενίας και βιωσιμότητα –  Το μεγάλο στοίχημα” και πιο συγκεκριμένα αναπτύχθηκαν οι παρακάτω ενότητες:

  • έννοια της βιωσιμότητας
  • ενσωμάτωση κριτηρίων ESG σε ξενοδοχειακή μονάδα
  • νομοθετικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων ξενοδοχειακού κλάδου

Στη συνέχεια οι επικεφαλής  επιτροπών  νομών Χανίων, Ρεθύμνου, Λασιθίου και Ηρακλείου ενημέρωσαν για την εξέλιξη της ροής των κρατήσεων φετινής σεζόν και για την υπογραφή των συμβολαίων της επόμενης τουριστικής σεζόν.

Ο Πρόεδρος, κ. Σφακιανάκης Γιώργος, ενημέρωσε τα μέλη για τις προσπάθειες του Συλλόγου, προκειμένου να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις στο μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για ένα προσωρινό και ευκαιριακό ζήτημα αλλά αναμένεται να γίνει οξύτερο τα επόμενα χρόνια.

Ο Σύλλογος σύντομα,  με την ολοκλήρωση της σχετικής διαβούλευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα είναι σε θέση να προτείνει μια σειρά από μέτρα και δράσεις που μπορούν να εφαρμοστούν τόσο από την πολιτεία όσο και από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και θα δώσει οδηγίες προς τα μέλη του Π.Σ.Δ.Ξ., προκειμένου το ξενοδοχειακό επάγγελμα να καταστεί ποιο ελκυστικό. Παράλληλα θα υπάρξουν επαφές και συνεργασίες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Έπειτα το μέλος του Δ.Σ. και Β΄ Αντιπρόεδρος ο κ. Ψαρουδάκης Μανούσος, παρουσίασε στα συμμετέχοντα μέλη την πρόταση για το επιμορφωτικό πρόγραμμα του Συλλόγου. Η πρόταση αφορά το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός πρωτοποριακού επιμορφωτικού προγράμματος, του οποίου παρόμοιο δεν θα έχει υλοποιηθεί σε κανένα τουριστικό προορισμό της Μεσογείου που να απευθύνεται στους διευθυντές ξενοδοχείων Κρήτης.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το ΚΕΒΙΔΙΜ ενός Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, αποτελώντας ένα καινοτόμο τρόπο επιμόρφωσης των υψηλόβαθμων στελεχών του ξενοδοχειακού κλάδου με τίτλο: «Επιμόρφωση Γενικών Διευθυντών ξενοδοχείων Κρήτης: Καινοτόμα Μεθοδολογικά Εργαλεία Διοίκησης Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων»

Ο Πρόεδρος κ. Σφακιανάκης Γιώργος, ενημέρωσε τα μέλη για τις ενέργειες που γίνονται για να πραγματοποιηθεί ο ετήσιος χορός του Συλλόγου τον μήνα Οκτώβριο που σηματοδοτεί, κατά παράδοση, το κλείσιμο της σαιζόν και αποτελεί  μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις στον τουριστικό χώρο στην Κρήτη, με μεγάλη συμμετοχή  των συνεργαζόμενων τουριστικών φορέων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/09/2022
23/09/2022
22/09/2022
21/09/2022
20/09/2022
19/09/2022