Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΟ ICAO και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ενισχύουν τη συνεργασία τους για τη δημόσια υγεία
Θέματα υγείας

Ο ICAO και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ενισχύουν τη συνεργασία τους για τη δημόσια υγεία

Ένα κοινό σχέδιο συνεργασίας θα καθοδηγεί την εφαρμογή αυτής της συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένου ενός πλαισίου παρακολούθησης και αξιολόγησης για τον τακτικό απολογισμό της συνεργασίας και των κοινών δραστηριοτήτων, τον καθορισμό και τον αναπροσανατολισμό των τομέων προτεραιότητας συνεργασίας.

Μια νέα συμφωνία μεταξύ του ICAO και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) θα υποστηρίξει τη χρήση στοιχείων αναφορικά με τον κίνδυνο της υγείας στα διεθνή ταξίδια, τόσο στο πλαίσιο της πανδημίας COVID-19 όσο και σε άλλες πιθανές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία.

Η συμφωνία, η οποία υπογράφηκε από τον Γενικό Γραμματέα της ICAO, Juan Carlos Salazar και τον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ, Δρ Tedros Adhanom Ghebreyesus, καλεί τα δύο όργανα των Ηνωμένων Εθνών να διατηρήσουν και να ενισχύσουν περαιτέρω τη συνεργασία τους για την παροχή συμβουλών και βοήθειας στα κράτη μέλη και στα ενδιαφερόμενα μέρη του κλάδου σε θέματα πολιτικής αλλά και για τεχνικά θέματα, σύμφωνα με τις αντίστοιχες ανακοινώσεις τους.

«Ο ΠΟΥ συνεργάζεται με τον ICAO σε θέματα δημόσιας υγείας στην πολιτική αεροπορία εδώ και δεκαετίες, μεταξύ άλλων και στο πλαίσιο του προγράμματος υποστήριξης εφαρμογής του Συνεργατικού Διακανονισμού για την Πρόληψη και Διαχείριση των Εκδηλώσεων Δημόσιας Υγείας στην Πολιτική Αεροπορία (CAPSCA) που θεσπίστηκε το 2009. Αυτή η συνεργασία έχει ενταθεί από την έναρξη της πανδημίας COVID-19», σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας Salazar. «Βασίζεται στην επιτυχημένη συνεργασία μας στο πλαίσιο της Ομάδας Δράσης Ανάκαμψης της Αεροπορίας του Συμβουλίου ICAO (CART), η οποία έχει παραδώσει μια εναρμονισμένη και βελτιστοποιημένη προσέγγιση για την ασφαλή και ανθεκτική επανεκκίνηση και ανάκτηση του παγκόσμιου δικτύου πτήσεων».

«Η πανδημία του COVID-19 ήταν μια σοβαρή, άνευ προηγουμένου πρόκληση για την αεροπορική βιομηχανία και τον τομέα των μεταφορών συνολικά, και έδειξε γιατί η ισχυρή συνεργασία μεταξύ των τομέων της υγείας και των μεταφορών είναι πολύ σημαντική», δήλωσε ο Δρ Tedros Adhanom Ghebreyesus, Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ. «Ο τομέας των μεταφορών είναι βασικός για την κοινωνικοοικονομική ανάκαμψη από αυτήν την πανδημία και για την ετοιμότητα για μελλοντικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για την υγεία, μεταξύ άλλων μέσω της ισχυρότερης εφαρμογής των Διεθνών Κανονισμών Υγείας. Η συμφωνία μεταξύ του ΠΟΥ και του ICAO θα θέσει τα θεμέλια για τους δύο οργανισμούς να συνεργαστούν στενότερα για έναν πιο υγιή, ασφαλέστερο κόσμο».

Ένα κοινό σχέδιο εργασίας θα καθοδηγεί την εφαρμογή αυτής της συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένου ενός πλαισίου παρακολούθησης και αξιολόγησης για τον τακτικό απολογισμό της συνεργασίας και των κοινών δραστηριοτήτων, τον καθορισμό και τον αναπροσανατολισμό των τομέων προτεραιότητας συνεργασίας, όπως απαιτείται. Οι δύο υπηρεσίες θα χρησιμοποιήσουν αυτή τη συμφωνία για να δημιουργήσουν μια στενότερη συνεργασία σε θέματα που σχετίζονται με την πολιτική αεροπορία και τη δημόσια υγεία ως μέρος της δέσμευσής τους στην Ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024