Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΠΟΕΕΤ: Κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας για την επέκταση του εποχικού επιδόματος
Απεργίες

ΠΟΕΕΤ: Κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας για την επέκταση του εποχικού επιδόματος

Στις κινητοποιήσεις τάσσεται υπέρ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.

Τετράωρη στάση εργασίας (12:00 – 16:00) έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Επισιτισμό και Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) για σήμερα Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, λόγω της Πολιτειακής άρνησης να στηρίξει τους εποχικά εργαζόμενους με την επαναφορά του ταμείου ανεργίας στα προ μνημονίου επίπεδα.

Επιπλέον συλλαλητήρια θα λάβουν χώρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Ρόδο και κάθε τουριστικό προορισμό από τα κατά τόπους σωματεία.

«Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους πως η Ομοσπονδία μας ξεκίνησε την προσπάθεια για την επιμήκυνση του ταμείου ανεργίας από τον Μάιο του 2022 με συνεχείς συναντήσεις, επιστολές και παρεμβάσεις, με κορύφωση των ενεργειών αυτών την σύντομη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στις 27 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο της Κρήτης και την υπόσχεση που λάβαμε για συνάντηση σε λίγες ημέρες.

Η συνάντηση αυτή δεν έγινε ποτέ και οι εποχικά εργαζόμενοι έχουν μείνει χωρίς εισόδημα από τον Δεκέμβριο. Η επιστολή της ΠΟΞ που τάσσεται υπέρ του αιτήματος μας, στην πράξη αποδομεί το επιχείρημα της Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την επιμήκυνση της Τουριστικής περιόδου», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΕΤ.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024