Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΣυμβούλιο της ΠΟΞ: Η ΕΞΕΠ βάζει στο τραπέζι των συζητήσεων τον οδικό τουρισμό
Η τοποθέτηση Τσιτλακίδη

Συμβούλιο της ΠΟΞ: Η ΕΞΕΠ βάζει στο τραπέζι των συζητήσεων τον οδικό τουρισμό

ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΣΙΤΛΑΚΙΔΗΣ

Το κόστος της ενέργειας, τα έργα στην Ε.Ο Αθηνών – Θεσσαλονίκης, ο οδικός τουρισμός, μερικά από τα ζητήματα που έθεσε ο πρόεδρος της ΕΞΕΠ Ηρακλής Τσιτλακίδης στο συμβούλιο των Προέδρων Ενώσεων – Μελών της ΠΟΞ

Στο συμβούλιο των Προέδρων Ενώσεων – Μελών της ΠΟΞ, που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Philoxenia 2022, τέθηκαν πολλά θέματα επί τάπητος. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΞΕΠ Ηρακλής Τσιτλακίδης έδωσε έμφαση στην αύξηση του ενεργειακού κόστους, στα έργα στην Ε.Ο Αθηνών – Θεσσαλονίκης, αλλά και στον οδικό τουρισμό.

Συγκεκριμένα ο Η. Τσιτλακίδης τόνισε το μείζον θέμα του κόστους της ενέργειας και του εικονικού συμψηφισμού (net metering), Μίλησε για την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης των έργων στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης που μήνες τώρα έχουν αποκόψει την περιοχή της Πιερίας, δημιουργώντας και μείζονα θέματα ασφαλείας.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των ξενοδοχείων ενός και δυο αστέρων ώστε να μην μετακινηθούν στην βραχυχρόνια μίσθωση, ενώ δεν παρέλειψε και το θέμα του οδικού τουρισμού με την ανάγκη κτιριακής και στελεχιακής αναβάθμισης των χερσαίων πυλών εισόδου της χώρας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων έθεσε θέματα όπως οι βραχυχρόνιες μισθώσεις, τα πνευματικά δικαιώματα, η επιδότηση απασχόλησης για τα ξενοδοχεία της ορεινής Ελλάδος, η ενίσχυση ξενοδοχείων sale & lease back, προβλήματα στην αγορά εργασίας κ.λ.π.

Έπειτα ακολούθησε συζήτηση με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια, τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση, τον Υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρο Καλαφάτη, την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη και τους Διοικητές ΑΑΔΕ κ. Γιώργο Πιτσιλή και ΔΥΠΑ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι Πρόεδροι του ΣΕΤΕ κ. Γιάννης Ρέτσος και ΞΕΕ κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, καθώς και η Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Άντζελα Γκερέκου.

Υπεύθυνη Ροής - TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογράφος και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ετικέτες
26/01/2023
25/01/2023
24/01/2023
23/01/2023
20/01/2023
19/01/2023