Τελευταία νέα
ΑρχικήAmarakos Inn: Νέες δυνατότητες για αγροτουρισμό στην Κύπρο

Amarakos Inn: Νέες δυνατότητες για αγροτουρισμό στην Κύπρο

Ένα παλιό αρχοντικό με ιστορία πάνω από 300 χρόνια, πρόσφατα αναπαλαιωμένο με όλα τα παραδοσιακά υλικά και τις τεχνικές αποτελεί το νέο μοναδικό κόσμημα για τον κυπριακό αγροτουρισμό. Το Amarakos […]

Ένα παλιό αρχοντικό με ιστορία πάνω από 300 χρόνια, πρόσφατα αναπαλαιωμένο με όλα τα παραδοσιακά υλικά και τις τεχνικές αποτελεί το νέο μοναδικό κόσμημα για τον κυπριακό αγροτουρισμό. Το Amarakos Inn βασίζεται στη διαμονή σε κατοικίες παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, με αξιόλογο τοπικό χαρακτήρα, ενώ συνδυάζει την αξιοποίηση των ιδιαίτερων φυσικών και πολιτιστικών στοιχείων, με την παραδοσιακή κυπριακή φιλοξενία.
Βρίσκεται στο ειδυλλιακό χωριό Κάτω Ακουρδάλια, ένα μικρό γραφικότατο χωριό, πνιγμένο στο πράσινο, ανάμεσα στους αμπελώνες και τα παραδοσιακά οινοποιία της Πάφου. Σε μια ήσυχη περιοχή πολύ κοντά σε αξιοθέατα όπως η πόλη της Πάφου με την κοσμοπολίτικη ζωή (30χλ.απόσταση), η Πόλη Χρυσοχούς (9 χμ. απόσταση), το Λατσί (11 χμ. Απόσταση), τα Λουτρά της Αφροδίτης 18 (χμ απόσταση) τις παρθένες και πανέμορφες ακρογιαλιές του Ακάμα.
Αποτελείται από 7 "μακρινάρια" (μεγάλα παραδοσιακά δωμάτια – 3,5X7m, 3,5X10m), όλα εξοπλισμένα με αυθεντικό και παραδοσιακό εξοπλισμό.
Σε όλα τα δωμάτια υπάρχει ιδιωτικό μπάνιο τουαλέτα καθώς επίσης και μικρή κουζίνα. Παράλληλα, υπάρχουν δυνατότητες εξυπηρέτησης ατόμων με ιδικές ανάγκες (ειδική ράμπα, μεγάλη εσωτερική αυλή, μεγάλο μπάνιο-τουαλέτα).
Δύο από τα δωμάτια στο αρχοντικό συγκοινωνούν και έτσι μπορεί να φιλοξενηθεί άνετα μία οικογένεια με παιδιά ή μια παρέα 2-3 ατόμων, ενώ υπάρχει και μια έπαυλη 3 υπνοδωματίων με 2 μπάνια, καθιστικό και κουζίνα στην οποία μπορούν να μείνουν 6-8 άτομα.
Η κα Οικονομίδου παρουσιάζοντας στο TDN τη ζωή στο Amarakos Inn μας αναφέρει ότι "η παραμονή στο πανδοχείο Amarakos Inn προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσει κανείς (καλοκαίρι ή χειμώνα) την Κυπριακή αγροτική ζωή, τα ήθη και έθιμα του τόπου. Το εστιατόριο του Amarakos προσφέρει καθημερινά σπιτική παραδοσιακή κουζίνα. Όλα τα φαγητά ετοιμάζονται με τα πιο αγνά και φρέσκα υλικά (τα περισσότερα δικής μας παραγωγής) από την οικοδέσποινα του σπιτιού την κ. Αγγέλα. Για επιδόρπιο μπορείτε να απολαύσετε φρέσκα φρούτα και σπιτικά γλυκά που παράγονται στο δικό μας περιβόλι."
Με ορμητήριο το Amarakos Inn προσφέρονται και οργανώνονται οργανωμένες πεζοπορίες-περίπατοι, ποδηλασίες, εκδρομές με αυτοκίνητα τζιπ, εκδρομές με μικρά πλοία (γύρος του ΑΚΑΜΑ) ή μικρά λεωφορεία, γκολφ, θαλάσσια σπορ, καταδύσεις.
Επίσης, υπάρχει δυνατότητα για ενοικίαση αυτοκινήτων, μικρών λεωφορείων, ποδηλάτων, μοτοσικλετών, μικρών λεωφορείων, μικρών σκαφών αναψυχής, εξοπλισμό καταδύσεων. Τέλος, προσφέρεται η δυνατότητα για να γίνει συνδυασμός διαμονής και σε άλλα αγροτουριστικά καταλύματα σ’ όλη τη Κύπρο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024