Τελευταία νέα
Αρχική'Αναγέννηση' και επαναλειτουργία του ξενοδοχείου 'Εμπορικόν' στην οδό Αιόλου
Ξενοδοχεία

'Αναγέννηση' και επαναλειτουργία του ξενοδοχείου 'Εμπορικόν' στην οδό Αιόλου

Το ξενοδοχείο 'Εμπορικόν' θα λειτουργήσει ξανά ως boutique hotel πέντε αστέρων, στεγάζοντας 12 δωμάτια πολυτελείας και αναβαθμίζοντας σημαντικά το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας. Οι βασικές κατασκευαστικές εργασίες ξεκίνησαν πριν από δύο μήνες.

Το “Εμπορικόν” στην οδό Αιόλου, μπροστά στην πλατεία Αγ. Ειρήνης, θα λειτουργήσει ξανά ως ξενοδοχείο πέντε αστέρων, με 12 δωμάτια πολυτελείας.  Οι εργασίες θα εξελιχθούν σε δύο φάσεις: Στην πρώτη φάση θα γίνει στατική ενίσχυση του κελύφους, θα αποκατασταθεί η πρόσοψη και η στέγη (σημαντικό της τμήμα είχε υποχωρήσει) και θα διαμορφωθούν οι χώροι του ισογείου όπου και πρόκειται να λειτουργήσουν εστιατόριο και καφέ. Οι εργασίες της πρώτης φάσης αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές καλοκαιριού. Σε δεύτερο χρόνο και αφού πρώτα έχουν διασφαλιστεί οι απαραίτητοι πόροι, τα έργα θα επεκταθούν στους ορόφους έτσι ώστε να διαμορφωθεί η νέα ξενοδοχειακή μονάδα.

Το ξενοδοχείο “Εμπορικόν” χτίστηκε στις αρχές του 1900, με αρχιτεκτονικές επιρροές από τον νεοκλασσικισμό και το νέο (τότε) ρεύμα Art Nouveau. Στο ισόγειό του στεγάζονται εμπορικά καταστήματα και στους τρεις ορόφους του εκτεινόταν το ξενοδοχείο με 19 δωμάτια. Η κεντρική είσοδος οδηγεί από το δρόμο μέσω μιας μαρμάρινης κλίμακας στην υποδοχή του ξενοδοχείου και από εκεί ξεκινά η ξύλινη σκάλα για τους ορόφους. Τα πατώματα είναι από ακριβά ξύλα και οι οροφές ζωγραφισμένες. Στην πρόσοψη εντυπωσιάζουν οι γύψινες άνθινες γιρλάντες και οι γυναικείες μορφές σε στυλ Art Nouveau, τα σφυρήλατα κιγκλιδώματα. Εντυπωσιακότεροι όλων όμως είναι οι τέσσερεις πήλινοι Άτλαντες, που υποβάσταζαν τον εξώστη του δευτέρου ορόφου (αφαιρέθηκαν για το φόβο της πτώσεως, καθώς το κτίριο είχε εγκαταληφθεί, πετάχθηκαν στο εσωτερικό του και κατά πάσα πιθανότητα αργότερα εκλάπησαν).

Η αρχιτεκτονική και η στατική μελέτη ανήκει σε επιστημονική ομάδα, με τον πολιτικό μηχανικό κ. Αργύρη Σταθόπουλο και την αρχιτέκτονα κα Σταυρούλα Δαμούλου.

Το κτίριο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει ως ξενοδοχείο περίπου ένα χρόνο μετά το πέρας των εργασιών.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024