Τελευταία νέα
ΑρχικήΑβέβαιο το μέλλον της Norwegian, η νορβηγική κυβέρνηση δε τη στηρίζει
Αεροπορικές εταιρείες

Αβέβαιο το μέλλον της Norwegian, η νορβηγική κυβέρνηση δε τη στηρίζει

Η Norwegian Air ζήτησε δισεκατομμύρια κορώνες σε πρόσθετη υποστήριξη και η κυβέρνηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτό δε θα ήταν υπεύθυνη χρήση δημόσιων πόρων, δήλωσε η υπουργός Βιομηχανίας της χώρας.

Η Norwegian δήλωσε ότι το μέλλον της διακυβεύεται μετά την άρνηση της νορβηγικής κυβέρνησης για περαιτέρω οικονομική βοήθεια προς την πληγείσα αεροπορική εταιρεία.

Ο αερομεταφορέας είπε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να συνεχίσει τη δραστηριότητά του, αλλά προειδοποίησε ότι αντιμετωπίζει “ένα πολύ αβέβαιο μέλλον”.

Η ζοφερή προοπτική εμφανίστηκε καθώς η νορβηγική κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν μπορεί να δικαιολογήσει περισσότερη βοήθεια για να στηρίξει την αεροπορική εταιρεία. “Η Norwegian Air ζήτησε δισεκατομμύρια κορώνες σε πρόσθετη υποστήριξη και η κυβέρνηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτό δε θα ήταν υπεύθυνη χρήση δημόσιων πόρων”, δήλωσε η υπουργός Βιομηχανίας Iselin Nyboe.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Νορβηγίας Jacob Schram χαρακτήρισε την έλλειψη υποστήριξης ως “πολύ απογοητευτική”. “Αυτό ήταν σαν χαστούκι στο πρόσωπο όλων των Νορβηγών που αγωνίζονται για την εταιρεία, όταν οι ανταγωνιστές μας λαμβάνουν δισεκατομμύρια σε χρηματοδότηση από τις αντίστοιχες κυβερνήσεις τους”, είπε. “Ονομαζόμαστε Norwegian. Είμαστε Νορβηγοί. Είμαστε μέρος της Νορβηγίας και η Νορβηγία είναι μέρος μας και αυτός είναι ο τρόπος μας για σχεδόν 20 χρόνια. Παρατηρούμε επίσης ότι οι αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο εξαρτώνται και αυτές από υποστήριξη για να επιβιώσουν, λαμβάνοντας δισεκατομμύρια από τις αντίστοιχες αρχές τους. Με βάση τον αριθμό των τουριστών που μεταφέρουμε στη Νορβηγία, συμβάλλουμε στη διατήρηση βιοπορισμού 24.000 ανθρώπων στη χώρα μας και ενισχύουμε την τοπική οικονομία κατά περίπου 18 δισ. νορβηγικές κορώνες ετησίως. Αυτό και μόνο δείχνει ξεκάθαρα ότι ακόμη και μια μετριοπαθής οικονομική στήριξη θα αποτελούσε κερδοφόρα επένδυση για τη Νορβηγία. Το πώς θα μπορούσε κάποιος να καταλήξει σε ένα διαφορετικό συμπέρασμα είναι αδύνατο να κατανοηθεί. Η τοπική ταξιδιωτική βιομηχανία και οι επιχειρήσεις έχουν επανειλημμένως τονίσει τη σημασία του νορβηγικού δικτύου δρομολογίων”.

Ο Schram επεσήμανε ακόμη ότι με περαιτέρω υποστήριξη, η αεροπορική εταιρεία θα μπορούσε να ξεπεράσει την κρίση “ως μια πιο βιώσιμη και ανταγωνιστική αεροπορική εταιρεία”.

“Χωρίς υποστήριξη, ο δρόμος προς τα εμπρός έχει γίνει πολύ πιο αβέβαιος. Ωστόσο, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση”, κατέληξε.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024