Τελευταία νέα
ΑρχικήBloomberg: Οι απεργίες θέτουν σε κίνδυνο την τόνωση του τουρισμού
Θετική αναφορά σε μείωση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία και τέλη των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Bloomberg: Οι απεργίες θέτουν σε κίνδυνο την τόνωση του τουρισμού

Εκτενές ρεπορτάζ που αφορούσε στη θέληση της κυβέρνησης Παπανδρέου για την ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας, αλλά και στις δυσκολίες που συναντά αυτή η προσπάθεια, δημοσίευσε την προηγούμενη εβδομάδα το αμερικανικό δίκτυο Bloomberg

Εκτενές ρεπορτάζ που αφορούσε στη θέληση της κυβέρνησης Παπανδρέου για την ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας, αλλά και στις δυσκολίες που<...> συναντά αυτή η προσπάθεια, δημοσίευσε την προηγούμενη εβδομάδα το αμερικανικό δίκτυο Bloomberg.

Το δημοσίευμα αναφέρει τις συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις που “ταλαιπωρούν” τους ξένους τουρίστες, ιδιαίτερα όσους επισκέπτονται την Αθήνα, ενώ δεν παραβλέπει την ευνοϊκή συγκυρία για τόνωση της ζήτησης λόγω των πολιτικών αναταραχών σε προορισμούς της βόρειας Αφρικής, που απέφερε ωστόσο, περιορισμένα οφέλη στην τουριστική κίνηση. Η ρεπόρτερ, Natalie Weeks, επισημαίνει μια σειρά δράσεων για την προσέλκυση περισσότερων τουριστών, όπως η μείωση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία και στα τέλη των ακτοπλοϊκών εισιτήριων, η βελτίωση της διαδικασίας για την έκδοση visa, αλλά και τα διευρυμένα ωράρια λειτουργίας των μουσείων.

Η ρεπόρτερ παρουσιάζει σχόλια τουριστών που βρέθηκαν πρόσφατα στην Ελλάδα χωρίς να αντιμετωπίσουν προβλήματα.
Επίσης, γίνεται αναφορά στην προσπάθεια της κυβέρνησης να απλοποιήσει τις διαδικασίες έκδοσης βίζας για τους Ρώσους και Ουκρανούς τουρίστες, ενώ Έλληνας ξενοδόχος από τη Σαντορίνη αναφέρει χαρακτηριστικά ότι, για πρώτη φορά, άνοιξε η ρωσική αγορά για τις Κυκλάδες και ότι οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία του αυξήθηκαν κατά 11% τους πρώτους κιόλας μήνες του 2011.

Τέλος, φιλοξενούνται αποσπάσματα από δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΞ κ. Γιάννη Ρέτσου, ο οποίος δηλώνει ότι “χρειάστηκαν πολλά χρόνια για τη δημιουργία καλής εικόνας της Αθήνας με τους Ολυμπιακούς του 2004 και η περυσινή χρονιά έδειξε (με τα βίαια και αιματηρά γεγονότα στην πρωτεύουσα) ότι αυτή η καλή εικόνα μπορεί να αμαυρωθεί μέσα σε μια μέρα, από ένα γεγονός”.

Διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ του Bloomberg
εδώ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024