Τελευταία νέα
ΑρχικήΧρηματοοικονομικός σύμβουλος για τη διαχείριση της περιουσίας του ΕΟΤ

Χρηματοοικονομικός σύμβουλος για τη διαχείριση της περιουσίας του ΕΟΤ

Συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ κ. Ευγένιου Γιαννακόπουλου, με τη νέα του σύνθεση, το διοικητικό συμβούλιο της Ανώνυμης Εταιρείας Αξιοποίησης Περιουσίας ΕΟΤ. Με βάση τη […]

Συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ κ. Ευγένιου Γιαννακόπουλου, με τη νέα του σύνθεση, το διοικητικό συμβούλιο της Ανώνυμης Εταιρείας Αξιοποίησης Περιουσίας ΕΟΤ. Με βάση τη σχετική απόφαση διορισμού των μελών, του υπουργού Ανάπτυξης, και την απόφαση σύστασης σε σώμα, το διοικητικό συμβούλιο αποτελείται από τους:

Ευγένιο Γιαννακόπουλο γ.γ. ΕΟΤ ως πρόεδρο,

Μαρία Γιαουτζή καθηγήτρια ΕΜΠ ως αντιπρόεδρο,

Ιωάννα Παναγοπούλου δικηγόρο ως μέλος,

Βαρβάρα Ζάζου-Μπελεζίνη ειδική γραμματέα του ΥΠΠΟ ως μέλος,

Χάρη Μακρυγιώργο πολιτικό μηχανικό ως μέλος,

Γιώργο Παυλέα αεροπαγίτη ε.τ. ως μέλος, και

Ερασμία Βαρδάκη ειδική σύμβουλο γ.γ. ΕΟΤ ως μέλος.

Στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου, παρίσταται και ο γενικός διευθυντής της Εταιρίας, κ. Τάσος Χωμενίδης. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, το διοικητικό συμβούλιο συζήτησε το σχέδιο της προκήρυξης για την πρόσληψη του χρηματοοικονομικού συμβούλου, τον οποίο θα προσλάβει η Εταιρία, μέσω διεθνούς διαγωνισμού, ώστε να την υποστηρίξει στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος διαχείρισης και εκμετάλλευσης της περιουσίας του ΕΟΤ.

Το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε το σχέδιο ομόφωνα. Η διαδικασία επιλογής του χρηματοοικονομικού συμβούλου θα γίνει με διαπραγμάτευση και προεπιλογή, με βάση τις διατάξεις του Π.Δ. 346/98 και την οδηγία 92/50/ΕΟΚ, όπως τροποποιήθηκε με την οδηγία 97/52, σε πέντε φάσεις:

Α. Δημοσίευση της πρόσκλησης για την εκδήλωση ενδιαφέροντος

Β. Προεπιλογή των υποψηφίων

Γ. Υποβολή προσφορών από τους συμμετέχοντες στον πίνακα των προεπιλεγμένων

Δ. Αξιολόγηση προσφορών

ΣΤ. Επιλογή συμβούλου, κατακύρωση του αποτελέσματος και υπογραφή της σύμβασης

Η βασική στρατηγική της Εταιρείας, όπως αποτυπώνεται μέσα από την προκήρυξη που εγκρίθηκε, είναι η λύση του συνολικού συμβούλου (global consulting), και μάλιστα ισχυρού χρηματοπιστωτικού φορέα με διεθνή εμπειρία. Έτσι, εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί σημαντικά η αξιοπιστία του εγχειρήματος αξιοποίησης της περιουσίας του ΕΟΤ, θα διευρυνθεί το ενδιαφέρον των επενδυτών και θα εξασφαλισθεί η λειτουργία του θεσμού της διαφάνειας, με την απαραίτητη αποτελεσματικότητα των διαδικασιών και την προστασία του δημόσιου συμφέροντος. Παράλληλα, η επιλογή του τρόπου αμοιβής του συμβούλου, μέσω της επιτυχούς έκβασης των διαδικασιών αξιοποίησης (success fees), σκοπεύει στη διασφάλιση της βιωσιμότητας των επενδύσεων και στη λειτουργία του ανταγωνισμού.

Η επίσημη ανακοίνωση της πρόσκλησης για την εκδήλωση ενδιαφέροντος θα δημοσιευθεί εντός των προσεχών ημερών στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στον ελληνικό και τον διεθνή Τύπο, με στόχο η διαδικασία και η επιλογή του αναδόχου να έχει ολοκληρωθεί εντός του 1999.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024