Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπιτέλους όχι άλλα νεκρά ζώα στην άσφαλτο

Επιτέλους όχι άλλα νεκρά ζώα στην άσφαλτο

Σε επίλυση του προβλήματος της αποκομιδής των νεκρών ζώων που βρίσκονται στις εθνικό οδικό δίκτυο και προσβάλλουν την ευαισθησία του λαού μας, δυσφημίζουν την Ελλάδα στο εξωτερικό, αλλά και δημιουργούν […]

Σε επίλυση του προβλήματος της αποκομιδής των νεκρών ζώων που βρίσκονται στις εθνικό οδικό δίκτυο και προσβάλλουν την ευαισθησία του λαού μας, δυσφημίζουν την Ελλάδα στο εξωτερικό, αλλά και δημιουργούν κινδύνους ατυχημάτων, θα προχωρήσει ο ΕΟΤ σε συνεργασία με την ΕΛΠΑ, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και την Τουριστική Αστυνομία.
Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Ε. Γιαννακόπουλος και ο πρόεδρος της ΕΛΠΑ κ. Β. Δεσποτόπουλος ανακοίνωσαν την στενή συνεργασία τους για την εφαρμογή μέτρων και ενεργειών που θα αρχίσουν να υλοποιούνται από την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε να εκλείψει το απαράδεκτο φαινόμενο που εδώ και χρόνια ταλαιπωρεί τους Έλληνες και γίνεται αιτία για την εκδήλωση πολλών παραπόνων από τους ξένους τουρίστες.
Όπως ανακοίνωσε ο κ. Γιαννακόπουλος ο ενέργειες που γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση είναι:
* Όσοι πολίτες εντοπίζουν σκοτωμένα ζώα στο εθνικό δίκτυο θα μπορούν να ενημερώνουν την Τουριστική Αστυνομία στον αριθμό 171.
* Η Τουριστική Αστυνομία στη συνέχεια θα ειδοποιεί το σχετικό κέντρο της ΕΛΠΑ ώστε να κινείται η διαδικασία και το ειδικά εξοπλισμένο όχημα της Λέσχης να προχωρεί στην αποκομιδή.
* Η διαδικασία αφορά και στην περισυλλογή και των τραυματισμένων ζώων όπου η ΕΛΠΑ θα συνεργάζεται με το Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων που βρίσκεται στην Αίγινα.
Η συνεργασία των δύο φορέων βασίζεται στη διάθεση από την πλευρά της ΕΛΠΑ του προσωπικού της και από την πλευρά του ΕΟΤ στην οικονομική ενίσχυση της Λέσχης με το αρχικό ποσό των 5-7 εκατoμμυρίων δραχμών για την προμήθεια του σχετικού εξοπλισμού που απαιτείται για την διαδικασία αποκομιδής.
Η επιτυχία της συνεργασίας και των μέτρων εξαρτάται από τον βαθμό ενημέρωσης και συμμετοχής των απλών πολιτών. Έτσι, από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσει η διανομή ειδικού ενημερωτικού φυλλαδίου, που θα τυπωθεί σε τέσσερις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά), με συνοπτικές πληροφορίες για τους πολίτες που θα εντοπίζουν σκοτωμένα ζώα στο εθνικό δίκτυο. Το φυλλάδιο θα τυπωθεί σε ένα εκατομμύριο αντίτυπα και στη διανομή του στις εισόδους της χώρας, στα διόδια, θα βοηθήσει το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.
Από την πλευρά της ΕΛΠΑ, ο κ. Δεσποτόπουλος τόνισε με έμφαση ότι η Λέσχη ως μη κερδοσκοπικό σωματείο, θα συμμετάσχει στην προσπάθεια δεδομένου του κοινωνικού ρόλου της και πρόσθεσε ότι όσοι οδηγοί κτυπούν ζώα στους δρόμους θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο και τη δική τους ασφάλεια.
Να σημειωθεί ότι το μέτρο αυτό δεν είναι προσωρινό, αλλά όπως τόνισε ο γ.γ. του ΕΟΤ έχει μόνιμο χαρακτήρα για δώδεκα μήνες το χρόνο και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς. Η καθυστέρηση εφαρμογής των μέτρων πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου οφείλεται σύμφωνα με τον κ. Γιαννακόπουλο στην προσπάθεια συντονισμού των ενεργειών ώστε να είναι άμεσα εφαρμόσιμες μετά την ανακοίνωση τους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024