Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπτά νεκροί από έκρηξη σε λεωφορείο με Ισραηλινούς τουρίστες στη Βουλγαρία
Κλειστό το αεροδρόμιο του Μπουργκάς

Επτά νεκροί από έκρηξη σε λεωφορείο με Ισραηλινούς τουρίστες στη Βουλγαρία

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu κατήγγειλε 'ιρανική τρομοκρατική επίθεση', αναφερόμενος στην έκρηξη σε λεωφορείο με Ισραηλινούς τουρίστες έξω από το αεροδρόμιο της βουλγαρικής πόλης Μπουργκάς, στη Μαύρη Θάλασσα.

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 33 τραυματίστηκαν σοβαρά από την έκρηξη σε λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν Ισραηλινοί τουρίστες έξω από το αεροδρόμιο της παραθαλάσσιας πόλης Μπουργκάς, στην Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσαν οι βουλγαρικές αρχές. Η αστυνομία ανέφερε ότι επρόκειτο για “τρομοκρατική επίθεση”.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, που μετέδωσε η δημόσια βουλγαρική τηλεόραση ΒΝΤ, λίγο πριν την αιματηρή βομβιστική επίθεση εναντίον του λεωφορείου με τους 40 Ισραηλινούς τουρίστες, που μόλις είχαν αποβιβαστεί από το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς, άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε στο γραφείο του ταξιδιωτικού πρακτορείου που είχαν διοργανώσει την εκδρομή, στο Μπουργκάς, και είπε, ότι “οι Ισραηλινοί θα γίνουν δεκτοί με δύο βόμβες”.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο δήμαρχος της πόλης Μπουργκάς Dimitar Nikolov επιβεβαίωσε ότι το λεωφορείο μετέφερε Ισραηλινούς τουρίστες. Η βουλγαρική αστυνομία δεν ήταν σε θέση κατ’αρχάς να επιβεβαιώσει την υπηκοότητά τους, ανέφερε πάντως ότι λεωφορεία και οχήματα στο σημείο υπέστησαν ζημιές. Σύμφωνα με το δημόσιο βουλγαρικό ραδιόφωνο BNR και τον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό bTV, δύο οχήματα έπιασαν φωτιά κι άλλο ένα εξερράγη.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu κατήγγειλε μια “ιρανική τρομοκρατική επίθεση”, αναφερόμενος στο αιματηρό επεισόδιο στη Μπουργκάς. “Όλες οι ενδείξεις δείχνουν το Ιράν”, υποστήριξε σε ανακοίνωσή του. “Τους τελευταίους μήνες έχουμε δει ιρανικές απόπειρες να πληγούν Ισραηλινοί στην Ταϊλάνδη, την Ινδία, τη Γεωργία, την Κένυα, την Κύπρο και αλλού”, πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024