Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠαρουσίασηΓνωρίστε το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού ΕΛΜΕΠΑ
Παρουσίαση

Γνωρίστε το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού ΕΛΜΕΠΑ

Το μοναδικό πανεπιστημιακό τμήμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και τον Τουρισμό στην Κρήτη, με τρία μεταπτυχιακά προγράμματα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στη Διοίκηση Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων

Ι. Διεθνείς Συνεργασίες
Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού (ΔΕ&Τ) έχει αναπτύξει συνεργασίες με πανεπιστήμια σε διεθνές επίπεδο, τόσο εντός Ευρώπης όσο και σε τρίτες χώρες (Ηνωμένες Πολιτείες, Κίνα, Γεωργία, Ουγκάντα), στα πλαίσια των οποίων καθηγητές του τμήματος έχουν διδάξει σε πανεπιστήμια των χωρών αυτών, ενώ και φοιτητές από τις παραπάνω χώρες έχουν φιλοξενηθεί στο Τμήμα μέσα από προγράμματα διεθνών ανταλλαγών. Πιο πρόσφατη συνεργασία αυτή του Τμήματος με το Rutgers University για τη διοργάνωση Θερινού Σχολείου από τις 16 Μαΐου έως τις 10 Ιουνίου 2022.

Νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί η συμμετοχή των φοιτητών του τμήματος για 7η συνεχόμενη χρονιά στο Διεθνές Παιχνίδι Προσομοίωσης Διαχείρισης Κρίσεων «Globe Simulation Game», σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο OTH Regensburg και άλλα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια.

 

Επιπλέον, για πρώτη φορά οι φοιτητές του Τμήματος έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα Κινέζικης Γλώσσας στα πλαίσια των σπουδών τους, η επιτυχής ολοκλήρωση των οποίων θα τους προσφέρει τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης της Κινεζικής Γλώσσας για την απόκτηση του πτυχίου πρώτου επιπέδου Α1 – HSK1.

Τέλος, στη διάρκεια του χειμερινού ακαδημαϊκού εξαμήνου η φοιτήτρια Tinatin Dumbadze, από το Batumi Shota Rustaveli State University της Γεωργίας, εκπόνησε  στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ στο τμήμα, τη διπλωματική της εργασία η οποία επικεντρώνεται στις προοπτικές ανάπτυξης του οινοτουρισμού στη Γεωργία.
ΙΙ. Εξωστρέφεια
Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων & Τουρισμού (ΔΕ&Τ) προχώρησε πρόσφατα στη σύσταση Συμβουλευτικής Επιτροπής (Advisory Board) που στόχο έχει  μεταξύ άλλων, τη βελτίωση των προοπτικών απασχόλησης των φοιτητών μέσα από δράσεις mentoring, πρακτικής άσκησης και management trainee programs.

Παράλληλα, το Τμήμα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία του με τον επιχειρηματικό κόσμο της Κρήτης, με σημαντικότερη τη διαχρονική συνεργασία του με την εταιρία Χαλκιαδάκης Α.Ε., στα πλαίσια της οποίας το Τμήμα ανέλαβε την εκπαίδευση του προσωπικού σε θέματα επικοινωνίας και διαχείρισης των ΑΜΕΑ. Σημαντικό είναι και το αποτύπωμα της έρευνας ικανοποίησης των εργαζομένων της επιχείρησης σε καταστήματα σε ολόκληρη την Κρήτη, που ανατέθηκε στο Εργαστήριο Τουρισμού κι Επιχειρηματικότητας του Τμήματος, τα αποτελέσματα της οποίας αξιοποιήθηκαν από την Χαλκιαδάκης ΑΕ.

Αντίστοιχα, το ερευνητικό εργαστήριο Επιχειρησιακής Έρευνας και Διοικητικού Ελέγχου προχώρησε σε σύμφωνο συνεργασίας με την εταιρία «Softone Technologies A.E.» για τη λειτουργία του μοναδικού Πιστοποιημένου Εξεταστικού Κέντρου της Softone στην Περιφέρεια Κρήτης.
Τέλος, το Τμήμα ΔΕ&Τ αναπτύσσει ιδιαίτερη εξωστρέφεια προς την κοινωνία. Τον Μάρτιο 2022 το Τμήμα ΔΕ&Τ υποδέχθηκε πάνω από 350 μαθητές Β και Γ Λυκείου, στο πλαίσιο των Ημερών Γνωριμίας. Κατά την επίσκεψη τους, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην πανεπιστημιούπολη του ΕΛΜΕΠΑ στο Ηράκλειο και ενημερώθηκαν αναλυτικά για το Τμήμα, τα Προγράμματα Σπουδών και τις δυνατότητες που προσφέρει στους φοιτητές.
 

ΙΙΙ. Ερευνητικά & Αναπτυξιακά Έργα
Το Τμήμα ΔΕ&Τ συμμετέχει τα τελευταία χρόνια σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα σε συνεργασία με πανεπιστήμια του εξωτερικού, ενώ έχει αναλάβει την υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων και μελετών για λογαριασμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων και επιχειρήσεων. Η δημιουργία του Παρατηρητηρίου Τουρισμού Κρήτης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα του Εργαστηρίου Τουρισμού κι Επιχειρηματικότητας του Τμήματος, που έχει ως στόχο να  δημιουργήσει τους μηχανισμούς για τη διαχρονική συλλογή και την ανάλυση πολύτιμων στοιχείων που αφορούν στο τουριστικό προϊόν της Κρήτης.
 

Σημαντική είναι επίσης και η μελέτη που εκπονήθηκε για το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου και αφορά στις προοπτικές της απασχόλησης την επόμενη πενταετία στην Περιφέρεια Κρήτης. Σε διεθνές επίπεδο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμμετοχή του Εργαστηρίου Τουρισμού κι Επιχειρηματικότητας του Τμήματος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Edu Tourism, που σκοπό έχει την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού τουρισμού για την προώθηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Κρήτης και της Κύπρου.

 
Τέλος, το Τμήμα ΔΕ&Τ εκπόνησε μελέτη για τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ), με τίτλο «Σχέδιο Ψηφιακού Μάρκετινγκ Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου για τους επισκέπτες κρουαζιέρας».
ΙV. Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών
Στο τμήμα λειτουργούν ήδη τρία μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών σε αντικείμενα της Διοίκησης Επιχειρήσεων. Πιο συγκεκριμένα στο Τμήμα λειτουργεί με επιτυχία από το 2018 αυτοδύναμο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη «Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού», το οποίο υλοποιείται κάθε χρόνο από Νοέμβριο μέχρι Μάρτιο, προκειμένου να διευκολύνεται η συμμετοχή στο πρόγραμμα εργαζομένων από τον ξενοδοχειακό κλάδο. Αιτήσεις για το νέο ακαδημαϊκό έτος στο εν λόγω πρόγραμμα γίνονται δεκτές μέχρι τις 31 Αυγούστου 2022.
Επιπλέον, σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών το Τμήμα συνδιοργανώνει από το 2016 το πρόγραμμα «ΜΒΑ για Μηχανικούς», ενώ από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος (2022-23) ξεκινάει τη λειτουργία του μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Hotel MBA» σε συνεργασία με το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής απευθυνόμενο σε στελέχη του ξενοδοχειακού τομέα. Τέλος, το Τμήμα συμμετέχει στην οργάνωση μεταπτυχιακού προγράμματος με το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας και το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου με αντικείμενο «Διεπιστημονική Διαχείριση των Χρόνιων Νοσημάτων, της Αναπηρίας και της Γήρανσης», το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το ακαδ. έτος 2022-23.

Εγγραφείτε στο ηλεκτρονικό newsletter του Τμήματος στο σύνδεσμο: http://eepurl.com/hnCa6j

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο
Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού
Ηράκλειο
Εσταυρωμένος, ΤΘ 1939, 71004
Τηλ: 2810-379613
ΠΜΣ “Διοίκηση Επιχειρήσεων και Τουρισμού”
Τηλ: 2810-379670
Facebook Twitter Instagram YouTube LinkedIn
Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024