Τελευταία νέα
ΑρχικήUncategorizedΗ έκθεση του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά περιοδεύει στην Ασία
Πολιτισμός

Η έκθεση του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά περιοδεύει στην Ασία

Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη και Σιγκαπούρη οι τρεις σταθμοί της περιοδεύουσας έκθεσης 'The Hi-tech inventions of the Ancient Greeks' του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά.

Η μοναδικής σύλληψης έκθεση του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά συνεχίζει την περιοδεία της στη Νοτιοανατολική Ασία και την Άπω Ανατολή, συγκεντρώνοντας τα φώτα της δημοσιότητας και προβάλλοντας τα τεχνολογικά επιτεύγματα του αρχαιοελληνικού πολιτισμού σε χιλιάδες επισκέπτες που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή μαζί τους.

Με την ονομασία “The Hi-tech inventions of the Ancient Greeks”, η έκθεση ξεκίνησε την περιοδεία της από τη Νότια Κορέα και τα τρία μεγαλύτερα εθνικά τεχνολογικά μουσεία της -το Εθνικό Μουσείο Επιστημών στην Daejeon, το Μουσείο Επιστημών στην Gwangju και το Εθνικό Μουσείο Επιστημών στην Daegu. Από τον Οκτώβριο του 2016 έως τον Αύγουστο του 2017, 1.500.000 επισκέπτες ξεναγήθηκαν στα εκθέματα, θαύμασαν το τεχνολογικό επίπεδο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και διαπίστωσαν ότι αποτελεί το θεμέλιο για πολλές επιστήμες και τεχνικές της νεωτερικής εποχής. Η έκθεση αποτέλεσε κεντρικό γεγονός στα κορεατικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και ο Κώστας Κοτσανάς, δημιουργός της Έκθεσης και του Μουσείου, βραβεύτηκε από την Ένωση Μουσείων Επιστημών Ασίας για το έργο και την προσφορά του στον τομέα της Επιστήμης της Τεχνολογίας.


Επίδειξη του αυτόματου σπονδείου με κερματοδέκτη.

Από τις 16 Μαΐου έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2018, η έκθεση φιλοξενείται στο Εθνικό Μουσείο Επιστημών, στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Στα εγκαίνια της Έκθεσης παρευρέθησαν o πρόεδρος του Ελληνο-ταϊλανδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου John Φωτιάδης, ο πρόξενος της ελληνικής πρεσβείας στην Μπανγκόκ Δημοσθένης Κοράλλης, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Μουσείου Επιστημών της Ταϊλάνδης Rawin Rawinwongse και Suwarong Wongsiri αντίστοιχα.
Χωρισμένη σε ενότητες, όπως ρομποτική, υπολογιστική (computing), ατμοκίνηση, αεριοπροώθηση, αυτοκίνηση, αυτόματη πλοήγηση, αυτοματισμοί, προγραμματισμός, τηλεπικοινωνίες, κρυπτογράφηση, γεωδαισία, χαρτογράφηση, αστρονομία, μετρητικά όργανα, αυτόματα, αξιοποίηση υδραυλικής και αιολικής ενέργειας, εφαρμογές ιμαντοκίνησης, οδοντοκίνησης και αλυσοκίνησης, η έκθεση αναδεικνύει το γεγονός ότι πλείστες σύγχρονες τεχνολογικές κατακτήσεις έχουν τις ρίζες τους στον αρχαιοελληνικό πολιτισμό. Οι επισκέπτες της έρχονται σε άμεση επαφή με τα εκθέματα, έχουν τη δυνατότητα να τα θέσουν σε λειτουργία και τα βλέπουν να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια τους χάρη στην ευφυή ανακατασκευή τους από το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά.

Η επιτυχία της έκθεσης “The Hi-tech inventions of the Ancient Greeks” πιστοποιείται από το γεγονός ότι, μετά την Ταϊλάνδη, θα φιλοξενηθεί στο Science Center της Σιγκαπούρης, από τις 19 Οκτωβρίου 2018 έως τις 17 Μαρτίου 2019.

Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά είναι μη κερδοσκοπικός φορέας, τα έσοδα του οποίου διατίθενται για τις μουσειακές και εκπαιδευτικές δραστηριότητές του. Αποτελεί δημιούργημα του Κώστα Κοτσανά, μηχανολόγου-μηχανικού, μελετητή της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας, και φιλοδοξεί να φωτίσει μια σημαντική πτυχή του αρχαίου ελληνικού πνεύματος -την τεχνολογική- που είναι λιγότερο γνωστή σε σύγκριση με άλλους τομείς του ελληνικού πολιτισμού. Μαζί με το ομώνυμο μουσείο στο Κατάκολο της Ηλείας και το Μουσείο Αρχιμήδη στην Αρχαία Ολυμπία, αποτελούν ένα αλληλοσυμπληρούμενο πανόραμα του μοναδικού τεχνολογικού θαύματος της αρχαιότητας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024