Τελευταία νέα
ΑρχικήΗ Σιγκαπούρη η πιο ακριβή πόλη του κόσμου για το 2014
Προορισμοί

Η Σιγκαπούρη η πιο ακριβή πόλη του κόσμου για το 2014

Η Σιγκαπούρη αντικατέστησε φέτος το Τόκυο, 'πρωταθλήτρια' πόλη στην ακρίβεια το 2013, ως η πιο ακριβή πόλη του κόσμου για το 2014, σύμφωνα με έρευνα της Economist Intelligence Unit (EIU).

Η Σιγκαπούρη βρίσκεται στην κορυφή σε μία λίστα 131 πόλεων ως η πιο ακριβή πόλη του κόσμου για το 2014, σύμφωνα με έρευνα της Economist Intelligence Unit (EIU).

Το ισχυρό νόμισμα της πόλης, σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος κατοχής αυτοκινήτου και τα συνεχώς αυξητικά κόστη των υπηρεσιών κοινής ωφελείας φέρνουν τη Σιγκαπούρη στην πρώτη θέση στο θέμα “ακρίβεια”. Η πόλη είναι επίσης το πιο ακριβό μέρος του κοσμου για να αγοράσει κανείς ρούχα.

Η Σιγκαπούρη αντικατέστησε το Τόκυο, “πρωταθλήτρια” πόλη στην ακρίβεια το 2013. Άλλες πόλεις που βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα, όσον αφορά στο υψηλό κόστος διαβίωσης, είναι το Παρίσι, το Όσλο, η Ζυρίχη και το Σίδνεϋ, με το Τόκιο να πέφτει στην έκτη θέση, μαζί με το Καράκας, τη γενέυη και τη Μελβούρνη. Στο Νο10 βρίσκεται η Κοπεγχάγη.

Η έρευνα χρησιμοποιεί ως μέτρο σύγκρισης τη Νέα Υόρκη και εξετάζει πάνω από 400 διαφορετικά μέρη.

Το κόστος διαβίωσης αυξάνει και στην Ασία
“Η βελτίωση του κλίματος σε διαρθρωτικά ακριβές πόλεις της Ευρώπης, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη άνοδο των ασιατικών πόλεων-κόμβων, σημαίνει ότι οι δύο αυτές περιοχές θα συνεχίσουν να έχουν τις περισσότερες πόλεις στον κατάλογο”, δήλωσε ο συντάκτης της έκθεσης, Jon Copestake.

Οι περισσότερες ασιατικές πόλεις που βρίσκονται ψηλά στη λίστα βρίσκονται εκεί κυρίως για το υψηλότερο κόστος του “καλαθιού της νοικοκυράς”. Το Τόκιο εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας για τις καθημερινές είδη διατροφής.

Η φθηνή Ινδία
Παρ’όλα αυτά, όχι όλες οι ασιατικές πόλεις είναι ακριβές. Οι μεγάλες πόλεις της Ινδίας, όπως το Μουμπάι και το Νέο Δελχί βρίσκονται μεταξύ των φθηνότερων διεθνώς. Οι τιμές στο Μουμπάι διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα, σε μια πόλη με μεγάλη εισοδηματική ανισότητα. Οι χαμηλοί μισθοί πολλών εργαζομένων κρατά τις δαπάνες σε χαμηλό επίπεδο και οι κρατικές επιδοτήσεις έχουν βοηθήσει τη κατάσταση να παραμείνει έτσι.

Εκτός Ασίας, Η Δαμασκός της Συρίας είχε τη μεγαλύτερη πτώση, και είναι η τέταρτη φθηνότερη πόλη στον κόσμο, καθώς οι συνεχιζόμενες συγκορύσεις έχουν οδηγήσει στη πτώση των τιμών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024