Τελευταία νέα
ΑρχικήΚαι άλλα Minoan Flying Dolphins στο Αιγαίο

Και άλλα Minoan Flying Dolphins στο Αιγαίο

Η Minoan Flying Dolphins θυγατρική της Minoan Lines κατέθεσε αιτήσεις στο υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας για να προχωρήσει στην δρομολόγηση 3 νέων πλοίων στις ακόλουθες γραμμές: Ένα πλοίο στη γραμμή Πειραιά, […]

Η Minoan Flying Dolphins θυγατρική της Minoan Lines κατέθεσε αιτήσεις στο υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας για να προχωρήσει στην δρομολόγηση 3 νέων πλοίων στις ακόλουθες γραμμές:
Ένα πλοίο στη γραμμή Πειραιά, Σύρο, Τήνο, Μύκονο, και Πάτμο, και δύο πλοία στη γραμμή Πειραιά, Πάρο, Νάξο, και Σαντορίνη.
Τα τρία πλοία θα είναι highspeed ferries συμβατικού τύπου, υπηρεσιακής ταχύτητας 30 κόμβων, θα είναι δηλαδή τα ταχύτερα συμβατικού τύπου πλοία στο Αιγαίο. Η κίνηση αυτή της εταιρίας, η οποία ήδη έχει τον μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων νέας τεχνολογίας στην Μεσόγειο με 34 πλοία έχει σαν στόχο την κάλυψη των συγκοινωνιακών αναγκών του νησιωτικού συμπλέγματος των Κυκλάδων και για πρώτη φορά της Δωδεκανήσου με ταχύπλοα πλοία σε δωδεκάμηνη βάση.
Το προϋπολογιζόμενο κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 150 εκ. δολάρια. Τα τρία νέα πλοία θα έχουν μήκος 140 μ. και μεταφορική δυναμικότητα 1.800 επιβατών και 250 ΙΧ ή εναλλακτικά 40 φορτηγών και 100 ΙΧ.
Τα πλοία αναμένεται να παραδοθούν πριν από τη θερινή περίοδο του 2001.
Επίσης, την άνοιξη του 2000, θα παραδοθούν τρία ταχύπλοα οχηματαγωγά νέας τεχνολογίας που ναυπηγούνται αυτή τη στιγμή στα ναυπηγεία Austal για τις γραμμές 1. Πειραιάς, Σίφνος, Σαντορίνη, 2. Πειραιάς, Πάρος, Νάξος, 3. Πειραιάς, Σύρος, Μύκονος και 4. Βορ. Σποράδες από Θεσσαλονίκη, Βόλο, και Αγ. Κωνσταντίνο, αξίας 87 εκ. δολαρίων.
Η παραγγελία των 3 συμβατικού τύπου highspeed ferries ουσιαστικά είναι συνέχεια του επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρίας για δρομολόγηση στις γραμμές μεσαίων αποστάσεων στο Αιγαίο συμβατικών πλοίων υψηλών ταχυτήτων, τα οποία έχουν τα κατάλληλα χαρακτηριστικά για την κάλυψη των συγκοινωνιακών αναγκών σε 12μηνη βάση.
Τα πρώτο μέρος αυτού επιχειρηματικού σχεδίου υλοποιείται με την ναυπήγηση 2 ομοίων σε χαρακτηριστικά συμβατικού τύπου πλοίων για την υλοποίηση των 2 αδειών σκοπιμότητας στη γραμμή Χίου-Μυτιλήνης.
Η επένδυση των 150 εκ. δολαρίων για τα 3 νέα πλοία θα χρηματοδοτηθεί εν μέρει από ίδια κεφάλαια. Για τον σκοπό αυτό η διοίκηση της εταιρίας θα ανακοινώσει νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, πιθανότατα μεγαλύτερη αυτής που ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον Αύγουστο, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων 10 από τους μεγαλύτερους εγχώριους θεσμικούς επενδυτές. Στην εταιρία προσφέρθηκαν συνολικά 32 δισ. δρχ. έναντι 6,8 δισ. δρχ. που είχε ζητήσει.
Η διοίκηση των εταιρία προωθεί τις διαδικασίες κατάθεσης του φακέλου για την εισαγωγή των μετοχών στη κύρια αγορά του Χ.Α.Α., διαδικασία η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις θα ολοκληρωθεί στα τέλη του μηνός. Παράλληλα, η διοίκηση βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων για την επιχειρηματική είσοδο της σε άλλους δυναμικά αναπτυσσόμενους κλάδους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024