Τελευταία νέα
ΑρχικήΜεγάλο ενδιαφέρον για την Ελληνική αγορά από την Aeromexico

Μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελληνική αγορά από την Aeromexico

Σε πρόσφατο γεύμα που παρέθεσε σε Έλληνες τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους η αεροπορική εταιρία Aeromexico εκτός από τις ενδιαφέρουσες συνεργασίες που ανακοινώθηκαν, φάνηκε το έκδηλο ενδιαφέρον της Aeromexico για την […]

Σε πρόσφατο γεύμα που παρέθεσε σε Έλληνες τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους η αεροπορική εταιρία Aeromexico εκτός από τις ενδιαφέρουσες συνεργασίες που ανακοινώθηκαν, φάνηκε το έκδηλο ενδιαφέρον της Aeromexico για την ελληνική αγορά, μιας και από πέρσι η αύξηση της κίνησης έχει φθάσει το 252%. Η Aeromexico έγινε κατά ποσοστό 100% ιδιωτική το 1989 και διαθέτει 63 αεροπλάνα. Πετάει σε 48 προορισμούς, 33 από αυτούς στο Μεξικό και 11 στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με την Delta Airlines.
Η εταιρία υπήρξε πρωτοπόρος στην συνεργασίες ξεκινώντας με την συμμαχία με την αεροπορική εταιρία Delta, με την οποία έχει συμφωνία κοινών κωδικών πτήσης.
Το 1993 ξεκίνησε η συνεργασία με την Air France για την πτήση Μεξικό-Παρίσι. Γίνονται 14 πτήσεις την εβδομάδα, 7 με την Aeromexico και 7 με την Air France. Η συνεργασία με την Delta και την Air France όπως ανακοίνωσε ο κ. Gil θα έχει συνέχεια με περαιτέρω συμμαχικές κινήσεις.
Η Aeromexico συνεργάζεται επίσης και με την SwissAir για την πτήση Μεξικό-Ζυρίχη, με ενδιάμεσο σταθμό στην Μαδρίτη. Η συμμαχία αυτή είναι αρκετά καινούργια και βασίζεται επίσης στη συμφωνία κοινών κωδικών πτήσης.
Είναι γνωστό ότι η Aeromexico και η Mexicana ενώ φαίνεται να έχουν ανταγωνισμό στην ουσία ανήκουν στην ίδια εταιρία.
Επίσης, η Aeromexico πουλάει θέσεις σε συνεργασία με την Austrian Airlines για πτήσεις προς το Μεξικό με ενδιάμεσο σταθμό τη Νέα Υόρκη.
Η νέα συμφωνία που ανακοίνωσε στην ομιλία του ο κ. Gil είναι με την αεροπορική εταιρία του Ισραήλ, την EL AL, στην πτήση Τελ Αβίβ – Νέα Υόρκη όπου οι επιβάτες και από τις δύο εταιρίες θα κερδίζουν «μίλια» στα πρόγραμμα συχνών επιβατών.
Ενώ η Α’ θέση της Aeromexico έχει την τιμή της Business class εντούτοις έχει πολλές ανέσεις, ψυχαγωγία, και πολύ καλό φαγητό. Τα καθίσματα μεταξύ τους έχουν την μεγαλύτερη απόσταση από οποιαδήποτε αεροπορική εταιρία για οποιαδήποτε πτήση μεταξύ Ευρώπης και Μεξικού. Στην εκδήλωση κληρώθηκαν δύο εισιτήρια από Αθήνα για Μεξικό, όπου τη διαδρομή μεταξύ Αθήνας – Παρισιού καλύπτει η Air France και Παρισιού – Μεξικό η Aeromexico, τα οποία κέρδισε ο κ. Σταύρος Μπουζάνης γενικός διευθυντής του Monogram.
Από τις συζητήσεις μεταξύ των πρακτόρων και του κ. Gil βγήκε επίσης το συμπέρασμα ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές να αναπτυχθεί συνεργασία ιδίως στις πτήσεις εσωτερικού στο Μεξικό.
Στο γεύμα παραβρέθηκαν από πλευράς της Aeromexico, ο κ. Carlos Alberto Gil, Manager International Market & Sales, ο κ. Bruno Gregoire, Manager Greece, η κα. Sarah Abate, Director Sales & Service, ο κ. Ντίνος Φραντζεσκάκης γενικός διευθυντής της Discover the World Marketing. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρέσβης του Μεξικό κ. Ariel Buira.
Mεταξύ των προσκεκλημένων ήταν και οι τουριστικοί πράκτορες κ. Aνδρέας και η κ. Σόφη Μπαλακάκη, από το Balalkakis travel, ο κ. Νάσσος Τρέντζος από το Heronia, ο κύριος και η κυρία Σούλη από το Cel Tours, και από την Ολυμπιακή Αεροπορία ο κ. Μιχάλης Κάτσικας, διευθυντής marketing και ο κ. Θανάσης Πασχαλίδης από το τμήμα του marketing της ΟΑ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024