Τελευταία νέα
ΑρχικήUncategorizedΝέο πρότυπο βιωσιμότητας στην Booking.com, η Ελλάδα στην top 10άδα με τα περισσότερα βιώσιμα καταλύματα
Online booking

Νέο πρότυπο βιωσιμότητας στην Booking.com, η Ελλάδα στην top 10άδα με τα περισσότερα βιώσιμα καταλύματα

Πάνω από 400.000 καταλύματα στην Booking.com αναγνωρίζονται πλέον για τις προσπάθειές τους να λειτουργούν πιο βιώσιμα. Οι χώρες που πρωτοστατούν είναι η Ιταλία (46.365) ακολουθούμενη από τη Γαλλία (27.677), τη Γερμανία (24.038), την Ισπανία (23.650), τις ΗΠΑ (19.396), τη Βραζιλία (19.160), την Ινδία (15.743), το Ην. Βασίλειο (15.366), την Ελλάδα (12.442) και Πολωνία (10.745).

Η ψηφιακή ταξιδιωτική πλατφόρμα Booking.com ανακοίνωσε μια σειρά από νέες δυνατότητες προϊόντων για τον εορτασμό της επετείου ενός έτους από το πρόγραμμα Travel Sustainable, το οποίο εισήχθη το 2021 για να παρέχει στους ταξιδιώτες διαφανείς και αξιόπιστες πληροφορίες ώστε να κάνουν πιο προσεκτικές επιλογές για τα ταξίδια τους. Με συνεχή στόχο αναγνώρισης των προσπαθειών ενός ευρέος φάσματος τύπων ιδιοκτησίας για πιο βιώσιμη λειτουργία και παροχής στους ταξιδιώτες ακριβών και κατανοητών πληροφοριών, η εταιρεία εισάγει τρία διαφορετικά επίπεδα σημάτων στο πρόγραμμα Travel Sustainable.

Σύμφωνα με την αρχή ότι η αξιόπιστη πιστοποίηση από τρίτους παραμένει το “χρυσό” πρότυπο στον κλάδο, τα νέα επίπεδα στο πρόγραμμα “Travel Sustainable” παρέχουν ακόμη καλύτερη προβολή και αναγνώριση για μη, επί του παρόντος, πιστοποιημένα ακίνητα που λαμβάνουν μέτρα για να λειτουργούν πιο υπεύθυνα όσον αφορά στον αντίκτυπό τους στο περιβάλλον και την τοπική κοινωνία. Τα επίπεδα βοηθούν στην απεικόνιση μιας σαφέστερης “διαδρομής” για τα καταλύματα ώστε να εργαστούν προς την τελική πιστοποίηση, ειδικά εκείνα που μπορεί να βρίσκονται σε προγενέστερο στάδιο του ταξιδιού τους προς τη βιωσιμότητα. Ο στόχος είναι επίσης να συμβάλει στην ενθάρρυνση και την παροχή κινήτρων για περισσότερα καταλύματα να συνεχίσουν να σημειώνουν πρόοδο προς αυτόν τον στόχο.

Για τους ταξιδιώτες, τα νέα επίπεδα σήματος που εισάγονται στο πρόγραμμα “Travel Sustainable” της Booking.com έχουν σχεδιαστεί για να δείχνουν με μεγαλύτερη σαφήνεια ένα ευρύτερο φάσμα των διαφορετικών καταλυμάτων στα μεμονωμένα ταξίδια βάσει βιωσιμότητας, καθώς και τα συγκεκριμένα μέτρα που εφαρμόζουν. Ο στόχος της βελτιωμένης δομής είναι επίσης να τονίσει με μεγαλύτερη σαφήνεια εκείνα τα καταλύματα που έχουν κάνει εξαιρετικές δεσμεύσεις και επενδύσεις σε αυτό το μέτωπο, ώστε να επιτύχουν ένα από τα περισσότερα από 40 αναγνωρισμένα οικολογικά σήματα και πιστοποιήσεις.

Τα νέα επίπεδα σήματος στο “Travel Sustainable” είναι τα εξής:

  • Επίπεδο 1: Το νέο αυτό εισαγωγικό επίπεδο για το σήμα Travel Sustainable υποδηλώνει ότι ένα κατάλυμα έχει εφαρμόσει ορισμένες πρακτικές βιωσιμότητας που έχουν αντίκτυπο. Το σήμα Επιπέδου 1 θα είναι σύντομα εμφανές με ένα φύλλο και θα περιλαμβάνει όλες τις πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί.
  • Επίπεδο 2: Τα καταλύματα που λαμβάνουν την έκδοση Επιπέδου 2 του σήματος Travel Sustainable έχουν κάνει σημαντικές επενδύσεις και προσπάθειες για την εφαρμογή πρακτικών βιωσιμότητας που έχουν αντίκτυπο. Το σήμα Επιπέδου 2 θα χαρακτηρίζεται από δύο φύλλα και θα περιλαμβάνει και αυτό όλες τις εφαρμοσμένες πρακτικές.
  • Επίπεδο 3: Το σήμα Level 3 Travel Sustainable προορίζεται για εκείνα τα καταλύματα που έχουν κάνει μεγάλες επενδύσεις και προσπάθειες για την εφαρμογή αποτελεσματικών πρακτικών βιωσιμότητας, αλλά δεν έχουν ακόμη λάβει επίσημη πιστοποίηση από κάποιον τρίτο. Το σήμα αυτό θα αποτυπώνεται με τρία φύλλα και περιλαμβάνει επίσης τις πλήρεις πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί.

Πιστοποιημένα καταλύματα: Τα καταλύματα που έχουν αναλάβει μεγάλες δεσμεύσεις για τη βιωσιμότητα, συμπεριλαμβανομένης της πρόσθετης προσπάθειας και της επένδυσης για την επίτευξη μιας από τις άνω των 40 αξιόπιστων πιστοποιήσεων τρίτων, λαμβάνουν το υψηλότερο επίπεδο αναγνώρισης ως μέρος του προγράμματος Travel Sustainable. Αυτά τα καταλύματα αναγνωρίζονται με πιστοποιημένο σήμα, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος της πιστοποίησής τους.

Με την εισαγωγή αυτών των νέων επιπέδων, πάνω από 400.000 καταλύματα στην Booking.com αναγνωρίζονται πλέον για τις προσπάθειές τους να λειτουργούν πιο βιώσιμα. Οι χώρες που πρωτοστατούν είναι η Ιταλία (46.365) ακολουθούμενη από τη Γαλλία (27.677), τη Γερμανία (24.038), την Ισπανία (23.650), τις Ηνωμένες Πολιτείες (19.396), τη Βραζιλία (19.160), την Ινδία (15.743), το Ηνωμένο Βασίλειο (15.366), την Ελλάδα (12.442) και Πολωνία (10.745).

Νέα φίλτρα για υβριδικά και πλήρως ηλεκτρικά ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα
Ένα νέο φίλτρο αναζήτησης για πλήρως ηλεκτρικά και υβριδικά ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα είναι πλέον διαθέσιμο στην εφαρμογή και τον ιστότοπο της Booking.com, διευκολύνοντας τους ταξιδιώτες να βρίσκουν πιο βιώσιμες επιλογές χερσαίων μεταφορών για το επόμενο οδικό ταξίδι τους, με υβριδικά οχήματα και πλήρως ηλεκτρικές επιλογές διαθέσιμες στο 60 χώρες.

Πληροφορίες για τις εκπομπές άνθρακα σε καταλύματα και πτήσεις
Ως μέρος της νέας συνεργασίας της Booking.com με την εταιρεία κλιματικής τεχνολογίας CHOOOSE, τα δεδομένα εκπομπών άνθρακα για κρατήσεις καταλυμάτων στην Ευρώπη θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην πλατφόρμα, σε μια προσπάθεια να είναι χρήσιμα για τους πελάτες στη διαδικασία λήψης των αποφάσεών τους. Τα νέα δεδομένα θα κυκλοφορήσουν πρώτα για επιλογές διαμονής στην Ευρώπη, με σκοπό να επεκταθούν παγκοσμίως. Ομοίως, μαζί με την CHOOOSE και σύμφωνα με το αεροπορικό πλαίσιο που αναπτύχθηκε από κοινού με την Travalyst Coalition, η Booking.com θα αρχίσει επίσης να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις εκπομπές άνθρακα που σχετίζονται με τις επιλογές πτήσης στην πλατφόρμα. Η επιλογή ταξινόμησης αναζητήσεων πτήσεων με βάση αυτά τα δεδομένα εκπομπών άνθρακα θα εισαχθεί το 2023.

“Καθώς βελτιστοποιούμε και αναπτύσσουμε περαιτέρω το πρόγραμμα Travel Sustainable, φιλοδοξία μας είναι να συνεχίσουμε να διευκολύνουμε όλους να κάνουν πιο βιώσιμες επιλογές για το επόμενο ταξίδι τους”, δήλωσε η Danielle D’Silva, επικεφαλής Αειφορίας στην Booking.com. “Εξετάζουμε κάθε μέρος του ταξιδιού στην πλατφόρμα μας και αναζητούμε ενεργά τρόπους για να παρέχουμε περισσότερες πληροφορίες στους ταξιδιώτες με αξιόπιστο και έμπιστο τρόπο. Είτε πρόκειται για ένα διαμέρισμα για μια απόδραση το Σαββατοκύριακο, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για το επερχόμενο οδικό ταξίδι τους ή δεδομένα εκπομπών άνθρακα για μια πτήση, στόχος μας είναι να ωθήσουμε τους πελάτες και τους συνεργάτες μας σε αυτές τις πιο υπεύθυνες επιλογές και να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί για να εξασφαλίσουμε ένα πιο υγιές μέλλον για τον πλανήτη μας και τη βιομηχανία”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024