Τελευταία νέα
ΑρχικήΟι 10 καλύτεροι προορισμοί για τουριστική κατοικία το 2014
Τουριστική κατοικία

Οι 10 καλύτεροι προορισμοί για τουριστική κατοικία το 2014

Το Ντουμπάι βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους 10 πιο επιθυμούς προοτισμούς τουριστικής κατοικίας στον κόσμο για το 2014, σύμφωνα με έρευνα του βρετανικού AlphaHolidayLettings.com. Ακολουθεί η Κύπρος και η Κόστα ντελ Σολ στην Ισπανία.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις για τους 10 καλύτερους προορισμούς τουριστικής κατοικίας το 2014, το AlphaHolidayLettings.com, μία από τα πιο δημοφιλείς και επιτυχημένες βρετανικές διαδικτυακές πύλες ενοικιαζόμενων καταλυμάτων διακοπών, οι ιδιοκτήτες και οι τουριστικοί πράκτορες τουριστικής κατοικίας στην Ευρώπη βρίσκονται σε ευημερούσα περίοδο, με επτά ευρωπαϊκούς προορισμούς να κυριαρχούν στην πρώτη δεκάδα παγκοσμίως.

Ωστόσο, με βάση έρευνα στις αναζητήσεις και στις τάσεις των κρατήσεων, το Ντουμπάι, μια πόλη που φημίζεται για την ηλιοφάνειά της καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου, τον πολυτελή τρόπο ζωής και τις υπέροχες παραλίες, βρίσκεται πρώτη θέση στον κατάλογο. Ανεπηρέαστοι από την παγκόσμια οικονομική ύφεση, τόσο οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων ακινήτων όσο και οι τουρίστες, έχουν ωφεληθεί από τα πολυτελή διαμερίσματα και τις βίλες του Ντουμπάι, που διατίθενται σε επιθυμητές και αριστοκρατικές περιοχές, όπως το The Palm Jumeirah και το Dubai Marina.

Εξηγώντας το σκεπτικό πίσω από την πρωτιά του Ντουμπάι στη λίστα με τους δέκα καλύτερους προορισμούς τουριστικής κατοικίας στον κόσμο, ο Tom Lei του AlphaHolidayLettings.com δήλωσε: “Με το ήδη εκτεταμένο και συνεχώγς επεκτεινόμενο δίκτυο της Emirates, της αεροπορικής εταιρείας του Ντουμπάι, το ταξίδι προς την πόλη γίνεται όλο και φθηνότερο και πιο προσβάσιμο”.

Η πλήρης λίστα της πρώτης δεκάδας για το 2014 είναι η εξής:
1. Ντουμπάι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα)
2. Κύπρος
3. Κόστα ντελ Σολ (Ισπανία)
4. Παρίσι (Γαλλία)
5. Αλγκάρβη (Ισπανία)
6. Τενερίφη (Ισπανία)
7. Κορνουάλη (Βρετανία)
8 . Φλόριντα (ΗΠΑ)
9 . Σίδνεϊ (Αυστραλία)
10. Μαγιόρκα (Ισπανία)

Ελκυστικές για τον τουρίστα που σκέφτεται οικονομικά, οι πτήσεις χαμηλού κόστους, με σύντομους χρόνους ταξιδιού είναι διαθέσιμες προς πολλούς ευρωπαϊκούς προορισμούς. Αυτή η ευκολία ταξιδιού, σε συνδυασμό με την αφθονία των προσιτών ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων και βιλών διακοπών σε δημοφιλή παραλιακά θέρετρα, όπως η Πάφος, το Coral Bay και η Λάρνακα, η Κύπρος εξασφαλίζει τη δεύτερη θέση στη λίστα.

Το ίδιο ελκυστική είναι και η Costa del Sol, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 2-3 ωρών με το αεροπολάνο από τη Βρετανία, διαθέτει βίλες και διαμερίσματα ισπανικού στυλ για κάθε γούστο και προϋπολογισμό και περίπου 160 χλμ. “χρυσής”, ηλιόλουστης παραλίας, η δημοφιλής ακτή στην νοτιοανατολική Ισπανία έχει καταλάβει την τρίτη θέση.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του Paris Convention and Visitors Bureau, περίπου 29 εκατ. επισκέπτες αναζήτησαν διαμονή στο Παρίσι κατά τη διάρκεια του 2012. Έτσι, η “πόλη του φωτός” καταλαμβάνει την τέταρτη θέση στη λίστα του AlphaHolidayLettings.com’s. Η δημοτικότητά της γαλλικής πρωτεύουσας δεν παρουσιάζει κανένα σημάδι μείωσης χάρη στην αφθονία σε ιστορικά και πολιτιστικά αξιοθέατα και τη φήμη ως ένας από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς του κόσμου. Ο γνωστός τουριστικός οδηγός Lonely Planet έχει ήδη ονομάσει το Παρίσι ως την Νο1 πόλη για να επισκεφθεί κανείς το 2014 στη δική του ετήσια λίστα “Best in Travel”. Αξιοποιώντας τη θέση αυτή, οι τιμές στα παριζιάνικα ξενοδοχεία και τους ξενώνες τείνουν να θεωρούνται υψηλές, αλλά τα διαμερίσματα του Παρισιού προσφέρουν οικονομικά αποδοτικές εναλλακτικές λύσεις διαμονής για οικογένειες και γκρουπ που επιθυμούν να μείνουν σε αυτήν τη μοναδική και όμορφη πόλη.

Στην πέμπτη και την έκτη θέση στη λίστα αντίστοιχα βρίσκονται η περιοχή Algarve της νότιας ακτής της Πορτογαλίας και η τενερόφη στο σμύμπλεγμα των Καναρίων Νήσων, δημοφιλείς χστους τουρίστες χάρη στις εξαιρετικές παραλίες τους, την εγγυημένη ηλιοφάνεια, τις άφθονες δραστηριότητες ψυχαγωγίας και προσφερόμενη διαμονή από παραθαλάσσια διαμερίσματα έως πολυτελείς βίλες με ιδιωτικές πισίνες.

Η κομητεία της Κορνουάλης, η μόνη παρουσίαση της Βρετανίας στην πρώτη δεκάδα, είναι αγαπημένος προορισμός διακοπών, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει επιπλέον δημοτικότητα, λόγω κάποιων τηλεοπτικών προγραμμάτων όπως τα “Cornwall with Caroline Quentin”, “Doc Martin” και “Ade in Britain”. Ένας από τους σπουδαιότερους προορισμούς της Βρετανίας για σέρφινγκ, η Κορνουάλη προσφέρει επίσης πολλά γοητευτικά και παραδοσιακά ψαροχώρια, ιστορικά αξιοθέατα και περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Ως εκ τούτου, η ζήτηση για εξοχικές κατοικίες στην Κορνουάλη και άλλες επιλογές τουριστικής κατοικίας γύρω από την ακτή της είναι πάντα υψηλή.

Δύο από τα πιο αγαπημένους προορισμούς μακρινών διακοπών βρίσκονται στην όγδοη και ένατη θέση αντίστοιχα στη λίστα του AlphaHolidayLettings.com για το 2014. Το Σίδνεϊ στην Αυστραλία προσφέρει την απόλυτη χειμερινή απόδραση. Αυτή η συναρπαστική και ζωντανή πόλη προσφέρει αρκετά αξιοθέατα, όπως το Opera House και το Sydney Harbour Bridge, παγκοσμίου φήμης παραλίες και διασκέδαση για να ικανοποιεί τους πάντες, ενώ τα τουριστικά καταλύματα ταιριάζουν σε κάθε προϋπολογισμό. Στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ η Φλόριντα είναι ένας ονειρικός προορισμός, όπου βίλες και διαμερίσματα κοντά σε διάσημα θεματικά πάρκα, κινηματογραφικά στούντιο και παραλίες προσφέρουν ιδανικό κατάλυμα για οικογένειες και δίνουν επάξια στην “ηλιόλουστη Πολιτεία” μια θέση στην πρώτη δεκάδα.

Τέλος, το όμορφο νησί των Βαλεαρίδων, Μαγιόρκα, βρίσκεται στη δέκατη θέση. Αυξάνοντας σταθερά τη δημοτικότητά της από το 1950, το νησί της Μεσογείου που βρίσκεται στα ανοικτά της ανατολικής ακτής της Ισπανίας υποδέχεται πάνω από 10 εκατ. επισκέπτες κάθε χρόνο για το ζεστό κλίμα της, τις υπέροχες παραλίες και τις άφθονες ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Όπως και με τους άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς που περιλαμβάνονται στον κατάλογο, η διαθεσιμότητα και η δυνατπτυοητα επιλογής από μια μεγάλη γκάμα τουρισδτικών κατοικιών, κάνουν τη Μαγιόρκα ένα από τα “hotspots” του 2014.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024